BiH
62

Pojačane mjere sigurnosti na revanš utakmici Kupa BiH između Sarajeva i Slobode

Piše: S. H.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Uoči sutrašnjeg revanš meča četvrtfinala nogometnog Kupa BiH između FK Sarajevo i FK Sloboda, koji se igra na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase", bit će pojačane mjere sigurnosti, u odnosu na uobičajene procedure, potvrdio je to za Klix.ba Irfan Nefić, glasnogovornik MUP-a Kantona Sarajevo.

Zbog nemilih scena i sukoba navijača ova dva kluba u prvoj utakmici, koja je prošle sedmice odigrana u Tuzli, sigurnosne mjere u revanš susretu na Koševu bit će pojačane, kako bi se spriječili eventualni incidenti i nemile scene.

"Zbog svih nemilih dešavanja u Tuzli, u revanš susretu svakako će biti pojačane mjere osiguranja u odnosu na redovne", kazao je za Klix.ba Nefić.

Podsjećamo, na poluvremenu prve utakmice odigrane u Tuzli došlo je do provociranja, a zatim i fizičkog sukoba navijačkih skupina Sarajeva i Slobode, nakon čega je oko 300 gostujućih navijača izvedeno sa stadiona.

Međutim, nakon sukoba navijača, poslije utakmice došlo je i do verbalnog duela predsjednika FK Sloboda Azmira Husića i generalnog direktora FK Sarajevo Dine Selimovića. Husić je bio nezadovoljan suđenjem u prvoj utakmici zbog čega je prigovarao Selimoviću, uz isticanje i nekih drugih neregulisanih detalja u poslovanju ova dva kluba.

"Fudbalski klub Sarajevo u saradnji sa zaštitarskom agencijom Securitas i MUP-om KS, preduzeo je sve potrebne mjere, kako bi organizacija uzvratne utakmice četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine bila na velikom nivou i kako bi bezbjednost za gledaoce sutrašnjeg susreta bila u potpunosti osigurana. FK Sarajevo poziva svoje navijače i simpatizere da podrže Bordo klub, te da sa tribina koševskog stadiona podrže naše fudbalere na putu do polufinala Kupa BiH", istakli su za Klix.ba iz FK Sarajevo.

Utakmica na Koševu između Sarajeva i Slobode igra se sutra sa početkom u 18 sati.