Komentari (28)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ja sam uvije zato da se kazne ovi ugostitelji sto ne prijavljuju radnike i daju im mizerne dnevnice od 15 KM. Ako se u Njemackoj kaficu, baru restoranu isplati placati radniku satnicu od 8,5 EUR a pritom imati iste nase cijene samo u EUR, (znaci sve je u najgorem slucaju duplo skuplje) i jos uz to placati Njemacke poreze koje ce porezna u Njemackoj uvijek naplatit, dovoljno je sabrati 2 i 2 i skontat koliko ti ugostitelji na ledjima radnika uzimaju!!!
Njemačka ti je poznata po radnicima na crno. U neprijavljenim radnicima prednjače gastarbajteri iz Turske i sa Balkana.
@sezam.susam Ja sam radio kao student u jednom kaficu u njemackoj, sve mi je bilo normalno placeno i bio sam prijavljen jer se iskreno nisam se htio igrati sa boravisnom dozvolom pa radit na crno. A iskreno nisam nigdje naso neki posao na crno niti dobio ikakvu ponudu, a trazio sam za rodjaka kad je bio u posjeti, da radi sta na bausteli. Ako nemas nekoga ko je nas i drzi neku baufirmu tesko da ces naci sta na crno, a i tad je pitanje hocel te jer su kazne drasticne za rad na crno.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Radnja u pripremi, pa pola čaršije radi na crno
Čast izuzecima, većinom nebuloze od komentara koje nemaju veze sa mozgom.
svaka druga radnja se renovira ili je u pripremi.....a nakon sest sati svaka je misteriozno renovirana i radi punom parom.......
Jel na inicijativu Nase LGBT stranke, jest ali u limburgu. Ovo je ipak neko drugo pokrenuo, a ne lazovi i foliranti uz te Njihove stranke, koja pomalo snrce kokain, pomalo hodaji po festivalima, dok obicna raja nema sta da jede.
dobro ste se sjetili
zna se ko krade.
pišaj sirotinju
Puni budjet da nam penzioneri ne pomru!
Jos nesto pametno, treba dati ljudima postotak kazne ako prijave nekoga!
pored njih "udarit" po gostima koji nemaju validan racun! pa da vidis pravnu drzavu, da vidis kako se i racun cuva ko ona hladna kafa koja se satima ispija.
obraz i djelo onih koji su te odgojili, njima moje postovanje.
i opet je neko kaznjen sto jedva kuburi a zna se gdje ne smiju nos pomoiliti
@xxxjg "Vatra" jedva kuburi??? Oni, kao masa izvikanih kafana po centru, ne izdaju validne fiskalne račune.
*kao i masa
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
kome će da legnu svježe hiljadarke na platni spisak?