Zbog spajanja trase puta
29

Pogledajte iz zraka kilometarske kolone kod Nemile na magistralnom putu M-17

E. M.
Kilometarske kolone vozila u oba pravca dionice Zenica - Žepče zbog radova na spajanju nove sa starom trasom magistralnog puta M-17 kod Topčić Polja bilježit će se i narednih dana.

Mašine koje rade na spajanju nove i stare trase magistralnog puta M-17 od jutros su na terenu, od kada je i aktivna obustava saobraćaja na magistralnom putu M-17 u mjestu Nemila kod Zenice zbog čega se isti odvija alternativnim putem kroz naselje Nemila i Topčić Polje.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Radovi i obustava saobraćaja, odnosno, preusmjeravanje saobraćaja kroz naselja, zvanično nisu bili poznati građanima BiH koji svakodnevno koriste ovu trasu za odlazak na posao, transport robe, ali i transport povrijeđenih u kolima Hitne pomoći koji su danas itekako najviše poteškoća imali.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Problemi u odvijanju saobraćaja, odnosno, otežanom odvijanju i alternativnim pravcem nastali su uslijed neadekvatne regulacije, ali i tehničkih karakteristika trase, odnosno, podvožnjaka u Topčić Polju koji nije dovoljno širok za mimoilaženje dva teretna motorna vozila.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Iz BIHAMK-a su pozvali građane da ovu trasu u potpunosti izbjegavaju u narednim danima dok traje obustava saobraćaja.

"Kilometarske su kolone na magistralnom putu Zenica-Žepče (na dijelu Nemila-Topčić Polje). Prema Google mapi kolona koja čeka uključenje na obilaznicu iz smjera Žepča duga je više od 5 km. Molimo vozače da ne kreću ovom dionicom, već da koriste put preko Tuzle ili Srednje Bosne (u zavisnosti gdje putuju)", saopćeno je iz BIHAMK-a.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Također, prema posljednjim informacijama izvođača radova, večeras od 21 sat do sutra u 12 sati neće biti obustave saobraćaja na magistralnom putu M-17. Sutra u 12 sati ponovo se zatvara magistralni put Nemila-Topčić Polje zbog nastavka radova zbog čega se građanima savjetuje strpljenje i bolje planiranje puta.