Komentari (363)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sta se grcite i lazete medjusobno, svi koji su u vojsci tamo su radi sigurne place i radnog staza, ove fore o tome da su dali zakletvu su jos i smjesnije kad znamo da je sve nacionalno podijeljeno...sa takvim uvjerenjima je usao u vojsku i s takvim ce i izaci...da je bio referendum o HRHB, bili bi i Hrvati na glasovanju...
Decepticon89 Po tvojoj logici i Dragan Covic je na mjestu HDZ-a i predsjednistva na celu radi plate i onda gura svoj imidz i secesiju radi takvih kao sto si ti, koji ce ga izabirati da bude broj 1 radi obecanja o HB. A on dere platu od 10-ine hiljada, ima vilu 5 miliona, kucu u Zaostrogu, Stan u Zagrebu, ne moze vise na svoje ime staviti, nego je poceo i na punca, punicu, tetku.... Nacionalizam se dobro isplati opet radi takvih kao ti.
@odbojkash10 netocno, uopce nije Covic bitan u ovom zadnjem dijelu komentara, nego je do ljudske svijesti i kucnog odgoja...ako dijete do odlasku u skolu ne zna da je SA glavni grad, a ne ZG, sta ti to govori? ista ti je situacija i u RS-u, Dodik ce doc i proc,kao i ova generacija i sta mislis dal ce nove generacije imat neko drukcije razmisljanje? ista ti je situacija i malo juznije
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
samo zakuhavajte...al zamolio bih vas lijepo kada zaratite idite u planine i pucajte, a gradove ostavite civiliziranim ljudima. i kad zavrsite ostanite u planinama necemo se mi ljutit.
Prosle nedelje mi je napokon postalo jasno zasto nas Srbe kod vas zovu "traktoristi"!!!
Guslam ti ja jednu pripadnicu vecinskog naroda u BiH,..a ona pocela da bruji ko traktor ali nije ni to!!!!! kad mi rece u po frke: "Ori me Srbine, ori me Sve mi postade jasno
Pa isto fazon kao sto je bilo u Turskoj treba napraviti. Pa nek se pusi svako ko ne voli ovu drzavu.
sta cekas?? tastaturu u ruke i pravac.....ne zaboravi CAPS LOCK da ukljucis
Izbacite sve Srbe iz tih smjehotresnih OS BiH,...oni samo to i cekaju. Ta farsa od vojske samo sluzi da crpi lovu i ratuje logisticki za potrebe stranaca po Svijetu
Usput cekamo i da nas 'odstranite" i iz zajednickih institucija
PA ako tako nastavite Srbi ce fakat raspisati i drugi referendu,nisam li ja rekao da ovi nasi svi rade za cetnike.Svi st vi cetnici.
...tko li je sve prekršio ustav i zakone glede onih 81-91 neprovedenih odluka...klasično politikantstvo pod maskom "pravne države". lakrdija.
ODKAZ i mirna Bosna !!!
ODKAZ, nego šta!
a šta si ti prekršio seronja kada si glaso za nikolu poplašena četničkog vojvodu, i nije te stid zvati se generalom armije BiH
...to je bio "viši politički interes" :)
Zna to i baba Janja!!! Šta ćeš ti sada povodom toga uraditi? Pisati neke apelacije i sl., ništa od toga, šuplje predizborne priče!!
Danas, kada postajem pionir, dajem časnu pionirsku riječ - da ću marljivo učiti i raditi, poštovati roditelje i starije, i biti vjeran i iskren drug, koji drži datu riječ.
ispade da Dodikov referendum te njegov kontra efekat je najbolja stvar koja se desila poslijeratnoj BiH
Dodik treba odlikovati "Zlatnim ljiljanom"!
Bosna pripada svim njenim narodima. Svi moraju nesmetano da rade na razvoju svoje zajedničke im države. Za početak neka Brčko bude glavni grad Države Bosne i Hercegovine. Ništa Sarajevo, ništa Banja Luka. Neutralni teren sa pooštrenim zakonima prema bilo kakvoj separatističkoj djelatnosti. Državni parlamenti da budu udaljeni od vjerskih objekata barem 20 km jer smo još uvijek nedorasli za vjersku toleranciju.
Brckati mozes samo po Srpskom supku. U onih 49% RS je i Brcko,..ali stranci drze to kao distrikt
hoce li vec jednom prestat ova glupa prica ?
Erdoganova skola, nema sta
Članak 48. (Političko i javno djelovanje) 2) Ovaj članak ne sprečava pripadnike Oružanih snaga da se registriraju za glasovanje i glasuju ili se kandidiraju za izbore sukladno odredbama Izbornoga zakona Bosne i Hercegovine. Po ovom članku je jasno da pripadnici OS imaju pravo na glasovanje nebitno radi li se o općim ili lokalnim izborima, ili o referendumu.
@Chvilla Za provedbu nelegalnog referenduma odgovornost snosi organizator, a nikako glasači. Glasač je u ovom slučaju odgovoran samo pred svojom savjesti. Naime, u BiH izlazak na glasovanje nije zakonski obavezan. Pa sukladno tome ne postoji ni zakon koji bi sankcionirao izlazak ili ne izlazak na glasovanje.
@Chvilla ...i ja sam to tvrdio za sve secesionističke referendume u sfrj.
Ove srbende su pobrzo zaboravili prije kad su izazivali a potom izvlacili deblji kraj od tazno raznih oluja i nevremena iako to nebih volio da se bilo kome ponovi