Komentari (131)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ljudi moji ja sam ovdje rođen, znam o ovome objektu samo kroz priče roditelja. Auuu
iizudin.kutlovac .... ako nije tajna, koje mjesto rođenja ti je upisano u rodni list, ili osobnu iskaznicu?
izvinjavam se za offtopic. Kako ovo sacuvati kad su u Bugojnu izgradjenu plavu bolnicu spremnu za useljenje, u posljeratnom periodu kompletnu sistematski popljackali, sad su ostale samo betonske rusevine iz kojih se i armatura vadi. Ti mocnic, koji su trebali to su i danas na vlasti, Aferim, Bolnica prije rata i u ratu: http://www.magix-photos.com/mppwhd04/10/A5E/DE75B990641A11E1BBCAA364E63C211D.jpg Bolnica poslije rata: http://www.bug.ba/wp-content/uploads/2014/02/Bolnica-Bugojno-2.jpg
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
pozdrav olovskim junacima
Šta OSIM VALUTE ima značaj za naše bajne političare. Zar da odvoje novac za bilo šta u ovoj zemlji, hahaha ne mogu dalje od smijeha. Razočarala sam se prije petnaestak godina u ovu zemlju i u razočarenju će me ukopati u zemlju. Kakav divan narod, kakvi borci, kakvo srce i snagu ima naš čovjek ali sve to su ,,pokakil,,i naši političari njihovom glađu za parama i bogatstvom i njihovom socijalnom neosjetljivošću. Tako nam je a valjda borci vide za koga i za šta su su prolijevali krv.
Svaka cast
mi se hvalimo ruševinama iz rata, Zagreb pravi aerodrom, Japan novi stadion svjetsko čudo, Kinezi najveće tornjeve..
Jadan je narod kojem ništa nije sveto... Nažalost,mi smo poznati po tome.
otvorim klix,pregledam clanke(samo komentare) i to mi je dnevna doza humora.,ko se smije,dosadno mu nije
1000 puta sam prošao pored ovoga i rekli su mi da je tu bila ratna bolnica. nikad nisam znao da se sve to odvijalo pod zemljom. ovdje imaju ove barake, koje su urušene i zarasle, ali nisam znao da je to pod zemljom. na obroncima planine Konjuh i na obalama rijeke Krivaje.
Eto kako nam se drzava odnosi prema znacajnim stvarima. Trebalo bi tu bolnicu obnoviti, napraviti onakvom kakva je bila za vrijeme rata...Da mlade generacije uce istoriju iz prve ruke. A zlu ne trebalo, neka se nadje...
Dobrica Ćosić je rekao da na ovim prostorima laz ponovljena tri puta postaje istina. Toga se srbi drze i na svojim slavama sami sebe ubjeduju. Zato Bosnjaci svojoj djeci pricajte o historiji i herojskim djelima kakva su olovska bolnica, sarajevski tunel itd.
Olovo je jedna od najvećih rupa uBIH. I najnazadnija općina ZDK
kao srbin nikad necu opravdati ratni zlocin nad civilima muslimanima,granatiranje bolnica,rusenje dzamija.da se nikad ne ponovi.ali mogu da razumem bes tog srpskog naroda u sfrj,koji je ziveo na teritorijama koje su pripadale u 2ww ndh,da se najebu majke za vjek i vjekova musimanima i hrvatima.1991 nema srpske porodice u bosni i hrv,koja nije bioloski osakacena hrv-mus genocidom nad srbima 1941-45.nacionalizam je 45 god.vestacki,ne prirodno gusen i eksplodirao je 1991.
@katoni da hrvatska tvorevina i ustase u koje su muslimani hrlili i trcali.dokle cete vise da lazete.u bih je poginulo 100000 na tri strane a u hrv barem 20000 onog smeca sto oni zovu domobrani.sta ti znas o srpcskoj nacionalnoj stratrgiji.za vreme komunista nije je bilo.vi ste izazvali bes srba,svrstavanjem kao i 1914,1941 na anti srpsku stranu.14 i 41 iz koristoljublja,ulizistva i poniznosti,1991 jel je bili obecao aliji drzavu.samo prizivaj naplatu,opet cete suze liti,kuje prevrtljve.
@katoni nije ni 1991 a ni 1941 da vas nemci naoruzaju,a hrvati podostre nozeve.nece biti sankcija ni satanizacije srba,niti nato izivjavanja.dirnite srpsku,za noc bi se 20000 srba iz srbije,prijavi da je brani.pizda li vam materina,to je nas narod,nasa braca i sestre.ja na srpsku gledam kao na srbiju i dao bi zivot za nju kao i za srbiju.takvih je stotinehiljada.ionako ce to biti jedna drzava na ovaj ili onaj nacin.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
hajde......ne serite svi.........respekt za sve majke koje su ovdj radjali......i respekt za sve ljekare koje su ovjdje lijecili
@MokeR ziva zdrava............malo sam odmarala
@MokeR ma mora biti i ogledalca i mirroceta........moram negdje da se istresem.............
PRIKAŽI ODGOVORE (10)
heroji u bijelom!
bolnica se punim imenom zvala: olovo, na mom kurcu bolovo.
Dabogda ti i svi tvoji najmiliji bolovali i raspadali se što duže!!!!
@MokeR ... najebem se matere i tebi tom gore debilu.btw, i ja vama isto želim, papčine zaguljene.
Ponosan što sam rođen u simbolu Olovskog inata!