Komentari (21)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Podsjetimo se the ratni vojni invalidi I članovi porodica šehida I poginulih boraca u FBiH potražuju neisplaćena sredstva za 2009. godinu I prva dva mjeseca 2010. u iznosu od 52 miliona KM. Tadašnja Federalna vlada je, prema Zakonu o osnovnim pravima boraca I članova njihovih porodica, bila dužna the uskladi njihova primanja za 14 posto, ali to nije učinjeno. Ovjde radi ko šta hoće, a the paradoks bude još veći imamo čovjeka koji je ustanju the blokira čitav sistem, strasno je sta dozvoljaju tom Budimiru I šta je on sebi umislio!
Podrzavam navedene razloge za smjenu, i treba, Cestitke premijeru
Smijeniti sve oni koji sabotiraju rad odnosno sve one koji želi nisu htjeli budzet da usvoje
Nadalje, premijer FBiH je, u nastojanju da izgrađuje odgovornost svakog ministra kao člana Vlade FBiH, suočen s pojavama opstrukcije osmorice ministara u Vladi FBiH (čime su neustavno djelovali, suprotno odredbama članka IV.B.3.7.f.) Ustava FBiH) dostavio predsjedniku FBiH prijedlog za smjenu osam ministara u Vladi FBiH. Ovo je cist primjer opstrukcije SDA, to znaju najbolje!!!
Oni e jos smjenjuju a svi pod dobrim platama cccc
SMJENITI NERADNIKE I LOPOVE!!!
Razlozi za izglasavanje nepovjerenja koji su navedeni u Prijedlogu izaslanika su: 1. sadašnji sastav Vlade FBiH nije sukladan parlamentarnoj većini u Domu naroda, formiranoj u lipnju 2012. godine, što je u suprotnosti s općim načelima parlamentarne demokracije te sastav Vlade FBiH u posljednjih šest mjeseci ne odražava većinsku volju građana i naroda izraženu na općim izborima u BiH održanim 2010.te Vlada FBiH u svom djelovanju ne izvršava kvalitetno i u cjelini javne interese građana FBiH.
Predlažem da umjesto Budimira predsjednik federacije bude Dragan Čović kao čovjek koji je dobio najviše glasova i ima podršku svih stranaka(SDP,HDZ;HDZ1990,SBB)
premijer FBiH je, u nastojanju da izgrađuje odgovornost svakog ministra kao člana Vlade FBiH, suočen s pojavama opstrukcije osmorice ministara u Vladi FBiH (čime su neustavno djelovali, suprotno odredbama članka IV.B.3.7.f.) Ustava FBiH) dostavio predsjedniku FBiH prijedlog za smjenu osam ministara u Vladi FBiH.
Iako će neki reći kako se radi o nerealnom potezu, umjetna kriza u kojoj se našla Federacija ne daje mnogo vremena za odugovlačenje, pa je tako mogućnost novih izbora nešto s čime nova većina ozbiljno računa.
Opcija smjene Nikšića o kojoj se govori ne podrazumijeva rekonstrukciju cijele Vlade, jer se samo treba sjetiti slučaja odlaska Nedžada Brankovića s mjesta federalnog premijera. - SDA može iskoristiti i taj trenutak i nastaviti s opstrukcijama koje rade svih ovih mjeseci, tako da moramo tražiti drugo najbolje moguće rješenja
Pa eto sad će te dobiti Čovića i LJubića. Federacija će da procvjeta od ekonomije i demokratije bit će tako dobro ko u Mostaru dobit će mo hrvatski kanal i entitet i još po nešto a šta vidjet će mo
Ustavni sud Federacije zahtjeva za smjenu Živka Budimira i to kroz oba doma federalnog Parlamenta
Vlada FBiH s Nikšićem na čelu u prvih šest mjeseci ove godine ostvarila je značajan napredak u odnosu na prethodne i da nije bilo političke krize na kraju godine bi u realizaciji programa rada imala najbolji rezultat u posljednjih šest godina.
Budimire-MUDIMIRE ničija nije do zore gorila!
samo otjerajte SDA foteljase.....