BiH
0

Podignuta optužnica Tužiteljstva BiH protiv Dobrivoja Martića

FENA
Tužitelj Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH podigao je, a Sud BiH potvrdio, optužnicu protiv Dobrivoja Martića zvanog Bobo, rođenog 12. oktobra 1982. godine u Drnišu - državljanin Republike Hrvatske, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Optuženi Martić tereti se da je 28. septembra preko državne granice između Republike Crne Gore i Bosne i Hercegovine na područje općine Bileća - granični prijelaz Deleuša prenio 13 paketa četvrtastog oblika sačinjenih od žutih PVC vrećica oblijepljenih smeđom ljepljivom trakom sa sadržajem marihuane koja u sebi sadrži psihotropnu supstancu tetrahidrokanabinol (THC).

"Prema navodima optužnice, optuženi Martić se tereti da je u automobilu vozio marihuanu u količini od 13 kg i 223 gr na način da je tu drogu prilikom ulaska u Bosnu i Hercegovinu vozilom "BMW tip 316" sakrio u prostoru ispod itisona prtljažnika i rezervne gume koju je postavio vertikalno. U tome su ga otkrile ovlaštene osobe granične policije i carinarnice na graničnom prijelazu Deleuša, općina Bileća", navodi se.

"Optuženi se tereti da je neovlašteno izvršio međunarodni prijenos supstanci koje su propisom proglašene drogama čime je počinio krivično djelo neovlašteni promet drogama iz člana 195. stav 1. KZ BiH. Optuženi se nalazi u pritvoru", ističe se u saopćenju.