BiH
15

Počeo uviđaj u tržnom centru Škafa u Rakovici

Piše: M. N.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Policijski službenici MUP-a KS od ranih jutarnjih sati nastavili su obavljati uviđaj na objektu tržnog centra Škafa u Rakovici koji je skoro potpuno uništen u požaru 27. jula.

"Uviđaj je započet u petak u poslijepodnevnim satima. Ima mnogo posla i neće biti brzo završen", rekao je za Klix.ba Irfan Nefić, glasnogovornik MUP-a KS.

Prema riječima direktora prodajnog lanca Škafa Fahrudina Karalića, šteta nastala na objektu iznosi između 15 i 17 miliona KM. Pretpostavlja se da je uzrok požara strujni udar, ali to će biti utvrđeno nakon obavljenog uviđaja.

U ovom objektu bilo je zaposleno 40 radnika od kojih će pola morati na biro. Njihovo radno mjesto nestalo je u vatrenoj stihiji za sat i po.

Vatrogasci su gasili požar cijelu noć i naredno jutro, a situacija je bila otežana jer je jako nevrijeme uzrokovalo poplave i druge probleme na području KS.

Kompanija Škafa posluje s 15 trgovačkih centara širom Bosne i Hercegovine, a fokus njihove prodaje je domaća proizvodnja. Prodajni centri Škafe nalaze se u Goraždu, Fojnici, Banovićima, Bihaću, Konjicu, Jablanici, Živinicama, Maglaju, Cazinu i Sarajevu.