BiH
51

Rakovica kod Sarajeva: Strujni udar uzrok požara u Škafi, na slučaju angažirano 20 vještaka

Piše: A. B.
Foto: Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Strujni udar je uzrok požara do kojeg je došlo u prodajnom centru Škafa prošlog mjeseca u mjestu Rakovica kod Sarajeva, kazao je za Klix.ba direktor Fahrudin Karalić.

Prema njegovim riječima, na slučaju i prikupljanju informacija koje bi mogle dovesti do uzroka požara angažirano je 20 vještaka.

Na uviđaju koji je počeo 1. augusta bili su angažirani policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS).

Direktor Karalić nam je potvrdio prvobitnu informaciju da šteta na objektu koji je skoro u potpunosti izgorio nakon požara iznosi od 15 do 17 miliona KM.

Podsjećamo, lanac tržnih centara Škafa pretrpio je veliki gubitak nakon što je prodajni objekat u Rakovici zahvatio požar koji ga je skoro u potpunosti uništio.

Više od 40 radnika bilo je zaposleno u Škafi u Rakovici, a većina ih se nakon požara našla na ulici. Kompanija Škafa posluje s 15 trgovačkih centara širom Bosne i Hercegovine, a fokus njihove prodaje je domaća proizvodnja. Prodajni centri Škafe nalaze se u Goraždu, Fojnici, Banovićima, Bihaću, Konjicu, Jablanici, Živinicama, Maglaju, Cazinu i Sarajevu.