Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
STO JE NAS PASOS OPET PLAV???? :\'(((((((((( STO NIJE CRVEN KAO U SVIH, UVIJEK MORAMO DA PAMETUJEMO :\'(((((((( HOCU CRVENI PASOS!!! :\'(((((((((
Chip u pasosu nije chip klasicnog oblika vec tzv. rfid chip, tj. vrlo tanka savitljiva folija kaja je umetnuta u koricu pasosa tako da se prakticno on i ne vidi, a podaci iz njega se citaju sa citacem (rfid readerom). Posto rfid chip u pasosu nema izvor napajanja od se iscitava prinosesnjem readeru (nije potreban fizički dodir) ali ni udaljenost od readera ne moze biti veca od cca 30-40 cm. Da bi se zastitili od nezeljene kradje identiteta putem raznih skenera pozeljno je pasos drzati u aluminijskom etuiju.
A kako se može blokirati čip da te ne može baš u svakom trenutku CIA locirati? Jeli dovoljan aluminijski etui?
hoce li nam pasos opet biti crveni (:
A ovi koji imaju saobracajnih prekrsaja u mupu..hocel oni moci dobiti regularno dokumente..ako vec posjeduju \"ne istekle...\"
dobivaces isti stari pasos/putovnicu kakvu vec imas, samo ce zahtjeve obradjivati kao da su biometrijski u pitanju. jedina pozitivna stvar je sto cu u svojoj posti moci predati zahtjev za pasos, a ne vise u one guzve u mup-u.
pa kako mislis da podneses za pasos a da dobijes putovnicu??? jedino ako imas hrvatsko drzvaljanstvo....
ništa ja ovo ne razumijem, kad podnesem sad u julu za pasoš hoću li ja dobiti biometrijsku putovnicu ili...?
Zivjela Srna-X