BiH
0

Počelo 9. prvenstvo u kajaku i kanuu na Zvorničkom jezeru

SRNA
Na Zvorničkom jezeru danas je počelo Deveto prvenstvo BiH u kajaku i kanuu na mirnim vodama "Zvornik 2010", na kome učestvuje 12 ekipa sa oko 200 učesnika.

Prvenstvo je otvorio predsjednik Kajakaškog saveza BiH Mirko Stojčinović, izražavajući nadu da će ovo takmičenje poslužiti kao osnova za međunarodna takmičenja BiH u kajaku i kanuu.

"Ovaj sport, u kojem sve više učestvuje omladina, ima perspektivu, što daje sigurnost i nadu da će uskoro takmičari iz BiH učestvovati na takmičenjima širom Evrope", rekao je Stojčinović. 

Potpredsjednik Organizacionog odbora takmičenja Izet Mehinagić pozdravio je takmičare u ime Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske (RS) i federalnog Ministarstva saobraćaja i komunikacija, koja sa ministrima Nedeljkom Čubrilovićem i Nailom Šećkanovićem na čelu  podržavaju ovo prvenstvo. 

Mehinagić, koji je i pomoćnik ministra saobraćaja i komunikacija Federacije BiH, naglasio je da se ovim takmičenjem afirmiše sport na mirnim vodama, kao i Zvorničko jezero, te da se istovremeno podstiče takmičarski duh i druženje kod omladine. 

Predsjednik Organizacionog odbora ovogodišnjeg prvenstva BiH u kajaku i kanuu je ministar saobraćaja i veza RS Nedeljko Čubrilović. 	

Takmičenje će se održati na 200, 500 i 1 000 metara u konkurenciji mlađih kadeta, kadeta, mlađih juniora, juniora i seniora. 
Prvog dana takmičenja biće održane kvalifikacione, a sutra finalne trke. 

Na takmičenju učestvuju ekipe "Natron" i "Maglaj" iz Maglaja, "Žepče 550" iz Žepča, "Jajce"iz Jajca, "Val" iz Doboja, "Gradiška" iz Gradiške, "Haris Suljić" iz Brčko distrikta, "Trebišnjica" iz Trebinja, "Doboj Istok" iz Doboj Istoka, "Vidara" iz Gradačca, "Prokosovići" iz Lukavca i ekipa domaćina Kajak, kanu rafting kluba "Drina" iz Zvornika. 

Troškovi održavanja devetog prvenstva BiH u kajaku i kanuu na Zvorničkom jezeru iznosiće 42.000 KM. 

Organizatori takmičenja su Kajakaški savez BiH i Kajak, kanu rafting klub "Drina" iz Zvornika.

Takmičenje, čiji je pokrovitelj opština Zvornik, pomogli su Ministarstvo civilnih poslova BiH, Ministarstvo za porodicu, omladinu i sport RS, federalno Ministarstvo za raseljena lica i izbjeglice, opštine Milići, Tuzla, Sapna, Mali Zvornik i mnogobrojni sponzori.