Komentari (90)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dao bi svako tih 2 km da nece zavrsiti u dzepovima neradnika koji samo primaju plate a nista ne rade
@lovacs Apsolutno podržavam naplatu naknade u razumnom i građanima prihvatljivom iznosu, ali pod uvjetom da će ta ista naknada biti trošena na unapređenje postojećih i uvođenje novih sadržaja. Poznavajući naš mentalni sklop i "osjećaj" za uvođenje novih i svježih sadržaja, stava sam da će i ovaj projekat vjerovatno prerasti u fijasko, nadam se da griješim, vrijeme će pokazati..
Ma sad ce samo oformiti preduzece za zastitu vrela bosne i direktor imati platu 4000 sluzbeno auto mobitel itd, zaposlit ce isti taj direktor par svojih blizih i sva primanja ce ici za plate i vozni park udruzenja za zastitu vrela bosne a i dalje cemo uzalud traziti kantu za smece i gledati onu kafancurinu u srcu vrela bosne. tako je to kod nas
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Početna stanica fijakera na Vrelu već izgrađena, al je fijakeristi iz njima poznatih razloga ne koriste već se parkiraju pod platane. Riješite gospodo osnovni problem..a to je konjska balega, pa zar niko nije vidio u bijelom svijetu na konjima posebne kese za balegu...ovo sranje po Aleji samo kod nas ima..
e to je istina...odmah treba da tebe izaberu za gl. i odgovornog V.Bosne samo ulaganjem i poštenim radom se može ići naprijed, a ovi naši su sramota za planet ne samo za Bosnu
Nemoj tako, sranje je nasa tradicija, sta ima veze sto smrdi, tradicija je tradicija, nema veze sto je seljacki.
Apsolutno podrzavam!!!!! Jucer posjetila Vrelo Bosne, lijepo dobijes kartu i fiskalni racun. Za ove koji se protive tezom svugdje u svijetu se ne naplacuje ulaz i sl... Pa kad je nas narod imao kulture kao svugdje u svijetu, gdje se nauci da se iza sebe ocisti, ne baca smece, opusci, ne rostilja po parkovima, ne unistava prirodno blago, igraliste, klupe itd... Sjetite se samo na sta lici Vrelo Bosne poslije prvomajskog derneka! Ovako barem nece moci uci ko god hoce i provoditi sta mu je cejf... Realno posjecenost je sezonska tako da se od zaradjenog novca itekako moze bolje odrzavati izletiste i uvesti nove sadrzaje. Mislim da je bilo krajnje vrijeme da se zastiti ovo prirodno izletiste.
Sve je to fino i krasno, ali dok se ulaz nije placao covjek se mogao napiti vode, a sad platis kartu za vodu koju ne mozes piti i od koje se otrujes, znaci da naplacuju konzumiranje kontaminirane vode koja se by the way mogla piti 300 godina unazad, dok ti seljaci nisu preuzeli "brigu" o Vrelu Bosne. A sto se tice bacanja smeca, za to se svugdje u svijetu placa kazna, kad bacis papiric ili cigaru, bilo gdje osim kante za otpatke, platis masno pa ti vise nece pasti na pamet da to opet uradis, a ja nikad prije tamo nisam vidio da je iko placao kaznu niti bilo koga ko bi je naplatio, valjda ce ti one bule i vehabije naplatiti kaznu za bacanje otpadaka ili ko vec? E to je trebalo uvesti, a to sto si platila kartu za ulaz ne znaci da i dalje neces bacati otpatke i proci nekaznjeno, zar ne? Samo kod nas najlon kese vise sa grana drveca, ne zato sto treba placati pristup svakom drvetu u sumi i parku u BiH, nego zato sto niko nece dobiti novcanu kaznu za to, ali hajmo izmisljati toplu vodu.
Ko spominje BULE I VEHABIJE, katastrofa stvarno
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Nek nam sve naplaćuju, i treba, kad smo glupi . . .
bagrasi koji su to sve i zamislili pazljivo prate clanak i komentare na isti .
Samo vi po facebooku stavljajte pjesmu od onog ublehaša Merlina: "Da te nije Alija"... Da ga bogdo nikad nije ni bilo.. Stvarno nam je ostavio državu, ma sila smo..
NEMA SIJENA ISPOD MRTVIH KOBILA ZAR NE ZNAS !!! Malo ti drzavni budzet pa ti treba NEVLADINA ORGANIZACIJA Pokret Gorana gdje ti je svaki projekat namjesten vec unaprijed za tebe novac obezbjeđen.... sve bi to bilo lakse da te ne prati glas Mime Šahinpašića sa Obn-a GDJE TE JAVNO PROZVAO ZA MOBING NA POSLU GDJE ZLOSTAVLJAS RADNICE NA VRELU BOSNE DO USTANOVE A imas kcerku , GDJE CE TI DUSA OSMANAGA ZA RAMAZAN ! Ne biras ti jel udata zena s djecom ili djevojka zeljna karijere !!! A jel ti to sad ove dvije marke trebaju za kafanu, gdje te viđaju po njoj gdje stavljas pare garama za ples na stolu , za velike direktore kojima je furka bit viđen u društvu trošit državne pare i imat garu do sebe 20 godina mlađu !!! Zna li Zlatko Petrović za tvoje osmanluke po kafanama za radno vrijeme !!! I TI CES DA PRICAS O ULAGANJU , SVE CE SE SAZNAT PRIJE ILI KASNIJE DIREKTORU DO TAD CES TI IMAT PENZIJU 2000 KM NA SVOJ STAZ KOJI SI DOBIO PO LEĐIMA NARODA !! Kakve ti aktivnosti pruzas da bi naplatio ulaz
Osmanaga Veličanstveni...Bio bi ti dobar Sarajlija da nisi Fočak!! Zasto obanjujes javnost LAZEŠ da ces uložiti novac od naplate sa navedenim aktivnostima "On je dodao kako će novac od ulaznica biti iskorišten za još bolje održavanje ovog izletišta, stvaranje novih sadržaja za djecu i odrasle, sanaciju Velike aleje te izgradnju početne fijakerske stanice." KADA SI OVE NOVCE VEC DOBIO PO PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA I JAVNOM POZIVU FEDERALNOG MINISTARSTVA GDJE CES RADITI MONITORING VODE I LIVADA !!! Znaci pokrivas se drzavnim parama opet na RACUN NARODA !!! Zar ti nije dosta sto su ti sve funkcije namjestene kao i to direktorsko mjesto gdje su izmislili ovu USTANOVU da bi ti bio DIREKTOR DO PENZIJE ! KOLIKO SI LJUDI ZAPOSLIO STALNO OD KAD TI JE NAPLATA NA BIJAMBRAMA I OD KAD SI VOZIC UVEO NA BIJAMBARAMA ??!!! NIJEDNO !! Na radna mjesta dovodis po projektima od zavoda za zaposljavanje i to ne one koji ne rade vec one od kojih imas usluge DOKLE VISE TAKO !! NISI GLADAN VOZIS DRZAVNO AUTO
Bezobrazno je da se ovakvi "sadržaji" naplaćuju. Ko eto mi budale pa mislimo da će i prikupljena sredstva otić gdje treba. Uhljebiće nekog svog, većinu para prebit preko nekih smiješnih poslova i njihovih izvođača, a maksimalno 20% ubranih para će se vratit u samu Aleju.
Vazno je da ste s*** i zagadili i ono malo pitke vode sto je covjek mogao da se napije na Vrelu Bosne, sto nije zabiljezeno u posljednjih 400 godina, valjda pocinjete naplacivati konzumiranje zagadjene vode, bagro jedna lopovska, samo ne znam jel one bule sto prose i vehabije sto prodaju vjerske knjige na svakom koraku i od kojih se ne mozes okrenuti, hoce li i oni placati ulaz ili je njihov "performans" ukljucen u izvorne ljepote Vrela Bosne?
wehabije i bule su naše nacionalno blago. hehehehe
U zemlji sa najvise nacionalnih parkova svugdje je ulaz besplatan jer se smatra da je svaki gradjanin vlasnik istog....zza placanje cistaca i pazitelje parka je zaduzena drzava koja naplacuje pdv od svakog gradjanina , sramota da sirotinja nema pristup iako placa pdv pri svakoj posjeti granapu...
Ako izdaju fisikalni racun mozemo se ponadati da nece toliko pokrasti ipak ce ostati za odrzavanja...
Pa i treba se naplaćivati...a za prvomajske praznike i više od 2 KM s obzirom na stanje u kojem Vrelo Bosne bude nakon odlaska "posjetitelja".
U principu podržavam to plaćanje, jer zadnji put kad sam bio dole to je jedan cirkus. Ako već misle da dovode u red ovo izletište trebali su ukloniti ono ruglo od restorana. Jedino mjesto gdje se čovjek može osvježiti je dno dna, usluga užas, hrana katastrofa, mislim najgore mjesto u Sa gdje sam imao prilike sjediti. Inače mislim da su ove cijene samo probne, jer koliko god pisali da će od tih para neko hajrovati, tanko je to. Evo zadnja dva dana 3000 posjetilaca, kad odbijemo djecu, jesen, zimu i kišne dane nema tu nekog novca. Tako da mi mislim da je objektivna cijena 5 KM za odrasle i 2 KM za djecu. Čuli ste za etno selo Raj u raju, tamo naplaćuju ulaz 5 KM čak i djetetu od 1,5 god, tačno je da ima konzumacija, ali šta će dijete od 1.5 g. popiti, vjerovatno kafu koja košta 3 KM.
jeli iko pokusao proci preko rusevina one srednovjekovne crkve pa uci zguza preko livade ? ja mislim da je izvodljivo
A odakle eserihija?
Jucer ja i prijatelj otisli biciklima, na ulazu nas docekase i naravno okrenemo se. A jedan od njih: "Hajde vas dvojica eto za marku, hajde da se dogovorimo." Zalosno je sto ce te pare otici levatima koji rade tu.