BiH
0

Počela konferencija o održivom volonterskom servisu

FENA
U organizaciji Mreže mladih jugoistočne Evrope danas je u Sarajevu počela konferencija o održivom volonterskom servisu, a cilj je sumirati rezultate naučenog o održivosti i efikasnosti volonterskih servisa i aktivnosti mladih u zemljama jugoistočne Evropi.

Prvog dana skupa sudjelovalo je više panelista koji su prezentirali pozitivna iskustava zemalja jugoistočne Evrope. Razgovarano je i o ulozi vladinog, nevladinog i biznis sektora kad je u pitanju volonterizam i istaknuto da društvena odgovornost s tim u vezi mora biti ravnomjerno raspoređena.

Za večeras je, u okviru konferencije o održivom volonterskom servisu, planiran svečani prijem u rezidenciji "Konak" u Sarajevu tokom kojeg bi se gostima trebalo da obrate programski ekspert Kwabena Asante - Ntiamoah i predsjednica Komisije za koordinaciju pitanja mladih u BiH Nađa Lutvikadić.

Konferencija o održivom volonterskom servisu organizirana je u okviru partnerskog sporazuma, što su ga potpisali Volonteri Ujedinjenih nacija i program Evropske komisije "Mladi u akciji".