UKC Tuzla
0

Počela izgradnja operacijskih sala na Klinici za dječje bolest

FENA
UKC "Tuzla"
UKC "Tuzla"
Na Klinici za dječje bolesti UKC-a Tuzla ovih su dana započeli radovi na izgradnji operacijskog bloka.

Izgradnjom i opremanjem kirurških sala bit će zaokružen prvi dio projekta adaptacije Klinike za dječje bolesti po suvremenom konceptu organizacije, navode iz UKC-a Tuzla.

Ističu kako je cilj projekta da Klinika za dječje bolesti postane regionalni lider u brizi o dječjem zdravlju, te da briga o dječjem zdravlju i rad klinike trebaju biti zasnovani na liječenju, edukaciji i inovacijama.

Prvom fazom rekonstrukcije obuhvaćeno je adaptiranje intenzivne njege čime se dobila moderna multidisciplinarna intenzivna njega, nakon čega slijede rekonstrukcija prijamnog i konsultativno-specijalističkog dijela s kabinetima, a zatim i suvremenog Odjela za hematologiju, te izgradnja dvije operacijske sale s pratećim sadržajima, čime će biti osigurani uvijeti za potpunu brigu za zdravlje djece.

Sredstva za adaptiranje dijelom su osigurana donacijama. Oko 87 000 eura osigurali su Rotary Club Baden, Rotary Club Deutschlandsberg, Rotary Club Feldbach, Rotary Club Klosterneuburg, Rotary Club Korneuburg, Rotary Club Leusden (D 1570 Holland), Rotary Club Leizen, Rotary Club Tuzla, kao i Rotary foundation of Rotary International Chicago na čelu s Günther Rtlerom i Association of Austrian Peacekeepers na čelu s generalom Güntherom Greindlom, a bit će usmjerena na radove započete ovih dana na izgradnji operacijskih sala i njihovom opremanju.