BiH
0

Planira se izgradnja tržnice Arizona u općini Gradačac

NINA
Izgradnja nove tržnice Arizona planira se na području općine Gradačac, saopšteno je iz Tuzlanskog kantona, javlja dopisnik agencije NINA.

Pomoćnik za komunalne poslove načelnika općine Gradačac Senad Husković je rekao kako je izgradnja u skladu s prostornim planom Tuzlanskog kantona.

"Odlukom Skupštine Kantona 138 dunuma zemlje je prenamjenjeno iz poljoprivrednog u građevinsko zemljište. To je zemljište dodijeljeno, odlukom Općinskog vijeća Gradačac na trajanje od 18 mjeseci, na privremeno korištenje Udruženju trgovaca Arizona, odnosno registriranom poduzeću Nova pijaca d.o.o.", izjavio je Husković.

On je dodao kako će se u prvoj fazi na oko 50 dunuma izgraditi privremeni objekti, a u drugoj i trećoj fazi bi se izgradili objekti na ostatku zemljišta.

Općina Gradačac će, kako kaže Husković, ići na uređenje tog prostora slično onom koji se nalazi na području Brčko Distrikta BiH.

Husković napominje kako nije bilo kontakata s brčanskim strukturama u vezi s izgradnjom nove tržnice na području koje je u neposrednoj blizini tržnice Arizona.