Mirza Hajrić, "Sine Qua Non"
0
"Piraterija cvjeta i pored niza institucija"
Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Što sad lafo šupljira a do jućer je radio na piratskom operativnom sistemu, u autu sluša piratsku muziku a koristi piratski satelit.Piraterija nisu samo CD-ovi.Šta je sa tehničkom robom iz Kine, odjećom obućom itd... Da ih nije bili bi i goli i bosi i nepismeni.U školama bi još uvijek radili u dosu a o internetu bi mogli samo sanjati i govoriti čuda neviđenog.
\"Hajrić ističe da autori u razvijenim zemljama, odnosno u zemljama s razvijenom zaštitom autorskih prava, vrlo lijepo žive. \" Gospodin je to fino rekao za razvijene zemlje, ali mi smo na nivou Etiopije po izvozu i visini zarade. Gradjanima BiH se namecu obaveze kao da zive u nekoj zemlji EU a prava su kao u varsavskom getu. Prvo neka svi nivoi vlasti usklade sebe i svoje osoblje sa EU pravilima a neka ostave obicne ljude za vremena kad udjemo u EU. 15 godina smo ko Kurdi pod viznim rezimom a hoce da financiramo svjetske korporacije.
ŠTA JE OVO DANAS? NA SA-X.COM-U SE NIŠTA NE MOŽE KOMENTARISAT, PA NI SMRT ONOG ČETNIKA KAPORA, ŠTO JE ODAPEO. O GANIĆU, RTRS-U I KURVANJSKOJ POLITICI VELIKE BRITANIJE PREMA BIH, KOJA SE NASTAVLJA JOŠ IZ RATNIH VREMENA, DA I NE GOVORIM. P.S.SAD ĆE I OVO OBRISAT I ZABRANIT KOMENTARE
a kaze mirza hajric na čelu reketaško-mafijaške institucije pod imenom \"sine qua non\" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ja mislio prostitucija cvijeta pa reko da procitam. yebes pirateriju, ne zanima me. necu to yebat!!! znaci opet kuci debelu zenu, bljakkk....
Je*em vam sve, pirati. Ako nemate 20 KM za program, ne znam koji ste ku*ac kupovali računar. Ne daj Bože uzeti nešto besplatno, recimo OpenOffice, Linux OS,...
@dok sram te i stid bilo, pa covjece imas na internetu za dzaba cccc
Posto si tako mudro savjetovao Aliju,povedi i njegovog sina Bakira sa sobom u tu agenciju samo da nije u politici... Jos jednog glupog Izetbegovica na mjestu predsjednika ovaj narod nebi prezivio.
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?f=21&t=66756&start=2525 http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?f=21&t=72421&start=200 :)
dok vi razmatrate, ja kupujem windouz 7 za 3 KM :)