Komentari (29)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Praviti muslimanska obelezavanja u muslimanski 100% etnicki ociscenom gradu kakvo je Sarajevo, gde je prije rata manje od pola stanovnistva bilo muslimansko, povodom 200, 300 poginulih civila u Prijedoru uglavnom usled borbi za oslobodjenje grada od muslimanskog okupatora, a znati da je u sopstvenom gradu pobijeno, silovano i proterano preko 200 000 Srba, je u najmanju ruku bolesno, degutantno, zlo..., kakva ironija, ovo je jos jedan dokaz da nema zivota sa muslimanima, ako su vam ovakvi"tzv"umetnici, mada takvih i nema medju muslimanima, mogu da zamislim kakvi su tek oni obicni zamotani, sa bradicama i ostali muslimani iz 100% etnicki ociscenog muslimanskog i vehabijskog Sarajeva?
strahinja,lijepo vidjeti da gajis simpatije prema drugim religijama,ne mrzis ti samo Islam to ti je samo izgovor takvi su klali i katolike i muslimane,zato danas izumirete a narod je itekako svjestan svoje nacionalnosti,ako mislis da nema suzivota odseli se odavde jer muslimani su realnost i cinjenica Bosne i Hercegovine,nemoj cekat da vas koj ise smatrate bosanskim srbima bjela kuga pobije uzmi pusku i opali samo 1 metak i otpocni sukobe sad kad nemas JNA i bezbroj paravojnih genicdnih formacija naoruzanih do zuba i pracenih zestokim artiljerijama,vi ste svoju priliku s*** devedesetih.. ti i takvi ste izdali domovinu pa sad zivi ostatak zivota u drzavi koju ne volis,crkni ako vam se ne svidja ne cekajet ni dana BujruM! sto nas trpite 20 i kusur godina.. i usput t imuslimani su itekako tolerantni jer je broj vasih ratnih zrtava je 85% vojnici i to je Srbija sama potvrdila,dok je kod nas 60 % civili! nemoj mi sad cetnicke spike da smo vojnicima civilnu odjecu opblacili.. jer pokolj 8 hiljada djece i staraca,zena u UN zoni nije bio junacki cin,vec kukavicki,rat STE IZGUBILI pa ti laj koliko oces!! Bosna je suverena demokratska medjunarodno priznata drzava! PODUVAJ NAM SVIMA KOJI VOLIMO BOSNU!
Krkane glupi, obilježavanje godišnjice fašističkih pogroma muslimana dešavalo se juče u Prijedoru, gradu u kojem je zločin počinjen. Hajvanu jedan Sarajevo nije nikada niti će ikada biti etnički očišćeno. Koji si ti moron i glupan zadrti, o čemu pričaš, kaži mi jedno mjesto od Triglava do Đevđelije, od Dunava do Jadrana u kojem su Srbi većina da je ikada bio musliman dekan fakulteta političkih nauka? Nema, nije mogao biti ni prije rata, kamoli poslije genocida. E pa šupak jedan usrani, u Sarajevu je donedavno dekan na FPN bio Mirko Pejanović (http://www.youtube.com/watch?v=if_1lqSOtSQ). Smradu jedan zašto lažeš tako gnusno, srpski?! Da mi te je naći nabio bih ti u nos sve i jednu laž koju si izrekao! Krmak jedan srmdljivi!
Stidim se sto zivim u Sarajevu u kojem veceras u centru iz okolnih kafana odjekuju cece,trubaci,lukasi.....dostojanstveno nema sta!
Ako Bog da u idućem sukobu izdrkani svetosavci moraju nosit bijele trake prije nego što ih strpamo u kazamate..................SMRT nakaradnoj izdrkotini RS
Čudi me da još nema komentara ko bi ga kojoj sa slika stavio...
zanimljivo je da se niko od srpskih stanovnika grada prijedora ne sjeca bjelih traka a i bosnjaci ih se nisu sjecali do prije par godina,zanimljiva cinjenica....onda se cudite zasto srbi odbojno gledaju na vase mitomanske performanse..
imam i ja za tebe istinu koju bosnjaci nikada ne spominju jer za pozar nije kriv vjetar koji ga nosi vec piroman a ko je piroma u prijedoru zakljucite sami; Dana 22.maja 1992 u 19 časova muslimanske paravojne formacije sa područja Hambarina izvršile su oružani napad na pripadnike Vojske Republike Srpske.Napad na čelu sa Azizom Aliskovićem je izveden tako što su automobil u kojem su se vozili pripadnici VRS zaustavljen na kontrolnom punktu nelegalnih snaga na izlazu iz prijedorskog polja na kojem je otvorena vatra i pri tom su smrtno stradala dva pripadnika VRS a četvorica su ranjena. U tom napadu poginuli su Radovan Milojica i Rade Lukić dok su Rade Milojica, Siniša Mijatović teže a Nedeljko Antunović i Milenko Lulić lakše ranjeni. Sledećeg dana 24.maja.1992 u 14 časova su muslimanski ekstremisti i zelene beretke su iz pravca Kozarac i Kamičana napale vojnu kolonu na magistralnom putu Prijedor – Banja Luka a vojska je napadnuta u mjestu Kamičani
U noći između nedelje i ponedeljka oko 2 sata izvršen je napad na kasarnu Žarko Zgonjanin i na pripadnike VRS. U isto vrijeme kad je iz naselja Gornja Puharska napadnuta kasarna trajao je i napad muslimanskih formacija u Kozarcu i Kevljanima što govori o organizovanom napadu i sinhronizovanom djelovanju zelenih beretki.Svi napadi su uspješno odbijeni. Počinioci napada na kasarnu su pohapšeni a to su Senad Grozdanić, Dževad Grozdanić,Said Grozdanić i Hamdija Balić sa svojom grupom. Poslje uspješne akcije odbijanja napada muslimanskih formacija sledeće jutro je veliki broj muslimanskih sela počeo da prikuplja oružje i da vraća u kasarnu Žarko Zgonjanin a u utorak je prilikom čišćenja oružja iz Kozarca uhvaćeno preko 100 pripadnika Zelenih beretki koji su potom razoružani. Dan je započeo napadom na sanitetska kola kod podvožnjaka gdje je vozač saniteta izranjavan iz raznog pješadiskog oružja,poslje uzvraćenog udarca muslimanski ekstremisti su se razbježali i dan je protekao mirno, do u zoru 30.maja.1992, kada odpočinje plan zauzimanja grada. Velika grupa Zelenih beretki prebacuje se preko rijeke Sane u grad i dijeli se na dva dijela.Prvi dio je ostao da kontroliše komunikaciju a druga grupa je krenula u zauzimanje radio stanice Kozarski vijesnik kako bi dezinformacijama doveli narod i vojsku u paniku, padom radio stanice bi pale i dvije najveće zgrade u Prijedoru koje bi poslužile kao odličan snajperski položaj.Napad je zaustavljen u Partizanskoj ulici gdje je 43. prijedorska motorizovana brigada VRS iz Prijedora potpuno uništila muslimanske ekstremiste i sprečila pokušaj osvajanja radio stanice. U borbi je smrtno ranjen legendarni major Zoran Karlica. Treća grupa ekstemista krenula je u osvajanje zgrade opštine i stanice javnih bezbjednosti, padom ovih zgrada praktično bi pao grad Prijedor.Muslimanski ekstremisti su iskopali rov na svega 50 metara od opštine i glavne policiske stanice odakle su snažno tukli mitraljezom i pješadiskim oružjem oko 8 časova poslje likvidacije mitraljezkog gnijezda zelenih beretki , VRS krenula u napad u kome su muslimanski ekstremisti razbijeni. Četvrta grupa napadača krenula je iz Starog grada prema Puharskoj gdje su trebali da se spoje sa ekstremistima iz Puharske i Cerjeka ali su zaustavljeni još prije nego što su uspjeli prijeći u Puharsku.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)