Komentari (17)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Prolazim jucer pored Parlamentarne skupštine, i gledam one \"penzionere\". Svaki jak ko zemlja, uhranjeni, mrcine, mogu konju rep iščupati, a hoce u penziju. Samo se pitam kako ih nije sramota !? Kako ih nije sramota, na ovakvom vaktu gdje pola stanovnistva živi na rubu egzistencije, a pravi penzioneri, koji su ugradili život u ovu državu, tražiti penziju sa 35 godina !?? Razumijem ja da oni hoće da se ispoštuje taj zakon, za kojeg su opet krivi \"veliki Bošnjaci i muslimani, koji su ujedno izmislili i Bosnu i Bošnjake\"(čitaj SDA banda), ali toliko baš biti bezobrazan, eh to ne mogu i neću da razumijem. Najniža penzija je 310 KM, to je mizerno, kada bi svaki dan jeli suh hljeb, bilo bi malo, dok se poplaćaju i računi itd. I šta sad ? Ove mrcine će se isto ubaciti u penzioni fond, a onda ovi penzioneri mogu slobodno da se objese.
Eh baš me interesuje šta je gospodin Krnić radio od 92-95 godine. Vjerovatno studirao. Prijedlog Nadarevića je korektan jer sa njim želi samo da izbriše diskriminaciju između onih koji su bili na slobodnim teritorijama i onih koji su bili u okupiranim. Kako je neko mogao biti prvoborac u Banjaluci, Nevesinju, Trebinju, Prijedoru itd... kada su jedva živu glavu iznijeli i postali borci po dolasku na slobodnu teritoriju. Dosadašnji zakon je bio totalno nepravedan i diskriminatorski ali je izgleda uvijek bio bitan samo filđan a ne lonac.
Zašto redakcija nije navela koji će to penzioneri izaći na ulice ???? ili je ova informacija navijačka ,,patka\'\'. Većina otpuštenih radnika iz uništenih firmi ima blizu 35 godina staža i više nemaju naćina da namaknu još onih pet jer su prestari da bi ih neko primio na posao. Nismo svi imali sreće da iz provincije dođemo na tako važna mjesta kao što je PIO. Pa šta ako se umanje penzije onima koji nisu ovoj državi dali ništa veći doprinos od onih u prijedlogu Nadarevića. Nekada mi se pikalo i služenje JNA poslije dvadesete godine ako si bio zaposlen. Sada su mi ukrali i tu godinu koja mi se još uvijek vodi na listingu PIA. Pa nisam ni tada služio neku tuđu vojsku nego sam i tada služio ovoj državi.
Svakako da ovaj prijedlog gospodina Nadarevića treba podržati iz moralnih razloga. Dosadašnji zakon je borce podijelio u tri kategorije : patriotsku ligu, veterane i nevažne borce. Pripadnici pl-a i veterani su ako su proveli dvije godine kao branioci mogli otići u penziju sa 30 odnosno 35 godina staža. Mnogi već odavno uživaju te penzije. Oni koji su iz različitih razloga pristupili odbrani 93 godine iako imaju i više provedenih mjeseci u odbrani od ove dvije grupe nemaju takva prava tj. nemaju nikakva boračka prava. Također najviše lažnih branilaca ima u ove prve dvije grupe jer tada još nije bilo ni formirano min.odbrane po općinama i nije bilo nikakve kontrole ko plete kod kuće a vodi se na spisku branitelja, dobrovoljaca, patriota. Nije mi jasno koji to sada penzioneri prijete ako se usvoji ovaj prijedlog?? Isti oni koji su na osnovu lažnih potvrda i nepravednih zakona ostvarili sva prava. Stari zasluženi penzioneri su odavno pod zemljom.
Evo dokle su nas doveli ovi id.ti koji nas ukopavaju i unazađuju već 20 godina. I onda hoće da blokiraju i budžet i sve, i da uzmu ljudima i ovu mizeriju. FUJ!
@pussal nisam ja tenkre burazeru nego si ti plitak kao i penzici pa ne vidite stvar dalje od koverte i postara... penzioneri da hoce mogli bi imat samo takvu vlast u drzavi ima ih 300-400 000 i mogu osvojit vlast na svakom nivou i ostvarit svoja prava. to sto su glupi je drugi par cipela. @komi meni je sasvim dobro - ja za sebe ne kukam
Nadareviću vodi ih kući dabogda izašli iz Vlasti i raspali se ko rosa na suncu daj im certifikate kao što sam i ja dobio pa da vidim koliko će Vam, mirnodopski borci biti onda zahvalni uvedite opciju u zakon da se mogu izjasniti da nam ne odbijate od plaće doprinose za ovakve kriminalce i ovu vlast i ja se odričem prava na penziju kad ostarim bando lopovska !!!
Ako smo oduzeli pare učiteljima, pa onda policiji, sada smanjujemo i svim državnim službama, moj drug Budimlić štedi na cokulama, šta će im mogu ljeti policija biti i u japankama, noge se ne znoje. Sada će na red doći penzioneri, smvima smanjiti penzije, ima žare, divljeg luka, maslačka, masnjaka, bukove kore. Nama drugovima i drugaricama po parlamentu naravno treba pojačati primanja i ishranu, mi naporno radimo. Većinom smo i naše uvlakače iz nevladinih uhljebili tako da smo zbrinuti.
Od svakog penzionera uzet po 50 maraka i bice i za nas prijevremene penzionere Gdje celjad nisu bijesna ni kuca nije tijesna
Ako bi citao samo komentare nikad ne bih znao na koju temu je komentar jer se svi ama bas svi svode na nacio/fasisticku retoriku a to anamo njima u vlasti i te kako odgovara. FUJ.
Zlagum i Dododick dva oka u glavi.
Američki State Department objavio je godišnji Izvještaj o ljudskim pravima za 2011. godinu. Kada je u pitanju naša zemlja u Izvještaju se ističe da se Bosna i Hercegovina suočava sa duboko ukorijenjenim etničkim podjelama koji su idalje uzrok raznih oblika diskriminacije i nepoštivanje vladavine prava. U Izvještaju se navodi i da su dva entitetska javna emitera (FTV i RTRS) prošle godine održavala stavove na vlasti u entitetima Federaciji i RS-u (SDP-a i SNSD-a).
Crvendaćke drugarice su najviše voljele ruske staljinove isukane pendreke.
@Musa: pitaj majku kako joj je bilo na mom i popij tablete za ptsp
Evo ste konačno jaki, pravo zafrkani jel tako gnj.ide komun.ističke. Kum Dodik suvereno vlada u BL. Vidimo da se preko njega fino i nabrzaka možete dogovoriti i sa HDZ (oba). Eto muslimani su slabi, gube na svim frontovima, čak vam je u Šumadiji došao pravi če.tnik ko.ljač od koga se svašta ponadate. Hajte frajeri dogovorite referendum ili se dogovorite oko Bosne kad ste tako zafrkani komu.nisti, naye.bemo vam se titien ma.mice i vla.ške snajk.ice po čitavoj Bosni. Hajte macani da vas vidimo kad ste takve face. Eto imate u parlamentu 2/3-e vlastii možete kako hoćete, jelde. Ja da se ponovo zakuha pa da vidite kako Musa dere jarca jeb.em vem mamu crvenu na vjećnoj vatri smrdljivoj.
@ mufljuz Šta reći na te tvoje gluposti.. Pravi si tenkre !!