BiH
0

Pelagićevo: Otkriven u krijumčarenju Albanaca

FENA
Pripadnici Policijske stanice Pelagićevo lišili su slobode E.M. (1976.) iz Gradačca u Federaciji BiH zbog osnova sumnje da je izvršio krivično djelo krijumčarenje osoba.

Policija je sinoć oko 20.30 sati, u zaseoku Okruglić kod mjesta Tramošnica, općina Pelagićevo, izvršila kontrolu vozila "fiat dukato“ (kombi), kojim je upravljao E.M., a u kome su pored vozača zatečene još tri osobe, albanski državljani od kojih su dva maloljetnici, i za koje je utvrđeno da su ilegalno boravili na području BiH.

Operativnim radom je utvrđeno da se u vozilu nalazilo još osam osoba, albanskih državljanina, koji su se, nakon što su primijetili policijsku patrolu, udaljili s lica mjesta.

U toku je kriminalistička obrada nad E.M., protiv koga će Tužilaštvu BiH biti podnesen izvještaj o izvršenom krivičnom djelu krijumčarenje osoba.

Albanski državljani su uz zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka predati na postupanje Osnovnom sudu Modriča, a dalje u nadležnost Ministarstva sigurnosti BiH, Služba za poslove sa strancima - Terenski centar Doboj.

Pripadnici PS Pelagićevo preduzimaju mjere i radnje radi pronalaska ostalih osoba koje su se nalazile u vozilu i za koje postoje osnovi sumnje da su nelegalno boravile na području Bosne i Hercegovine, saopćio je danas CJB Doboj.