Komentari (22)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
moze on to po sarajevu komunjarskom i radoncicevom ajd nek dodje u NEZAVISNO KOSOVO,puste zelje,pod precku opa !!!
dobro došao u prestolni grad Sarajevo Patrijarhu Srpski. Da istorija nije bila ovako surova prema nama, i da se nismo turčili za vrijeme osmanskog vakta, danas bi i mi bili radosni. ipak izliv mržnje je samo prividan ovde. mnogi od nas znaju od koga smo postali, čak poneko čuva i ikonu od pradjedova. nekad smo zbog toga zbunjeni a nekad i bjesni. Ipak znamo u dubini duše šta smo. ZNAMO DA SMO SRBI I PONOSIMO SE TIME.
Jel Bogati...znas li mozda vezano za ikone koje spominjes da je po popisu iz 1528.god dakle jos dok nije ni cijela Bosna osvojena od Osmanlija bilo svega 9% pravoslavaca i oko 40 % katolika, a da po odlasku Osmanlija bilo oko 35 % tih istih pravoslavaca..nesto ne govori da su ih turcili toliko..znas li ti ahmace jedan da 800 porodica pravoslavnih etnickih vlaha iste te Osmanlije naseljavaju u okolinu Maglaja 1566. god, grade im manastir i crkvu te time udaraju prve temelje pravoslavnoj organizaciji u Bosni..opet ne bi se reklo da su ih nesto turcili..znas li ti ahmace da su te Osmanlije obnovile Pecku patrijarsiju koju su bili Grci i Bugari ugasili..jel to jos jedan dokaz turcenja?? znas li ahmace da 1852. godine "srpsko" ime je nepoznato narodu Bosne kako tvrdi fra Ivan Jukic vec narod samo zna za svoje staro i slavno ime bosnjacko bez obzira na vjeroispovjest, i na kraju jos jedno znas li da je ono sto ti danas zoves SPC nastalo 1920. god i nastalo ujedinjenjem vise crk.organizacija?
Aliverić Tuzlak AMANET OD ĐEDA U dolafu moga đeda s desne strane u pretincu, kad još bijah grješno d'jete viđah malu ikonicu. Prikradoh se da razgledam, Kakva li je na njoj slika, Bješe srebrom optočena Slika Đurđa mučenika. Ja to onda nisam znao. Zazir'o sam od aždaje, Al' s aždajom ko se bori, Osjeć'o sam, junak da je. Samo zato, samo zato, Ja poljubih tog čovjeka. Đed uniđe — ja se zbunih — A on reče: 'Neka, neka! Istog Đurđa, ljubili su Naši preci ko svečari, Pa zar da jađunah ljubnut' Što ljubljahu naši stari. Al' ti n'jesi poljubio Samo hader — ilijaza, I poljupce si poljubio Svojih rahmet praotaca'. Tako đedo, al' on ode Već odavno s ovog sv'jeta, A ja čuvam ikonicu Pored drugih amaneta. Al' ja zato, Alah-ikber, Čvrsto s držim svog mezheba, A mezheb mi ništ' ne smeta Da srbujem kako treba. Objavljeno u "Bosanskoj vili", 1898. god.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Steta sto ih neko nije digo u vazduh zajedno sa tom crkvom.... mamu im vlasku prljavu genocidnu j*ebem Vraticemo vam za sve zlocine ko sto su vam i Hrvati 1941 i 1995 vratili... platicete za svaku kap nevine krvi prljavstino vlaska kad tad
Krivoslavno cetofasisticko duhovno govno sa tutom za sranje na glavi je doslo u Sarajevo da siri krivoslavni smrad a krv nevino ubijenih 12 000 Sarajlija od njegovih krivoslavnih spodoba je i danas po ulicama i trotoarima. Krivoslavno Servsko Duhovna crkvena prikaza je izvor svog zla Balkana zadnjih 200 godina.
Bolesnice jedan bolesni, idi lijeci se konju glupi. Kako mrzim kad me jedan takav glupi, slinavi, primitivac ovoliko izbije iz cipela pa sam onda prisiljena da se spustim na taj jadni nivo i odgovorim.. Dragi Primitivac, u Sarajevu je uvijek bilo, i (htio ti to ili ne, a opet, duso, ti se ne pitas!!) uvijek ce biti Pravoslavaca! A ti seljacino jedna idi vrati se u svoju vukojebinu iz koje si ocigledno izmigoljio, jer je iz tvog debilnog komentara i vise nego ocigledno da ti pravog Sarajliju u zivotu sreo nisi. Retardu jedan!!!
ne klepeći nanulama imenjače. no se prekristi i na istok okreni pa u sebi očitaj očenaš i zamoli Gospoda za oprost grijeha. prljave riječi su i prljava duša...
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Opet se paganstvo prostire Sarajevom.............ono paganstvo koje je prije 20 godina ubilo 11.500 Sarajlija.........
hahahahhaa......ne komentarišem nebuloze
Hitler je bio najpametniji covjek na planeti a evo i zasto,ubijao je jevreje,srbe i cigane
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
i? kakve su poruke?