BiH
11

Parlament FBiH: Mešalić se žalio što na UKC Tuzla rade tri botaničara

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH Mahir Mešalić žalio se na današnjoj sjednici na stalno upošljavanje nemedicinskog osoblja u zdravstvenim institucijama u BiH.

Mešalić je kazao da su domovi zdravlja u našoj zemlji predmet stranačkih podjela te da u Parlamentu Federacije BiH sjedi čak nekoliko direktora domova zdravlja.

Upozorio je kako se radna mjesta u zdravstvenim institucijama koriste za zapošljavanje podobnog kadra. Posebno se osvrnuo na zapošljavanje nemedicinskog osoblja, ističući da su na Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla uposlena tri botaničara zadužena za održavanje parka.

U riječ mu se ubacio šef Kluba zastupnika SBB-a Nasir Beganović koji ga je u šali pitao: "Je li vam lijep park“. Mešalić je od predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamenta FBiH Edina Mušića tražio da opomene Beganovića da mu se ne ubacuje u riječ.

Mešalić je kazao i kako svi znaju na koji način funkcioniše Zakon o javnim nabavkama te kako će od Federalnog ministarstva zdravstva tražiti informaciju o stanju na UKC Mostar, gdje je došlo do smrti nekoliko beba.