BiH
0

Ozvaničen početak novih projekata u "Vrtovima riverine"

FENA
Premijer Malezije Abdullah Ahmad Badavi danas je na svečanoj ceremoniji u sklopu kompleksa “Vrtovi riverine” na Ilidži ozvaničio početak gradnje novih objekata.

Riječ je o savremenom šoping centru čija je gradnja već počela na površini od 20.000 kvadratnih metara, te dva nova stambena objekta pod nazivom vila “Orhideja” čija će gradnja početi krajem ljeta.

U sklopu kompleksa "Vrtovi riverine", osim nove vile "Iris" čija je izgradnja u toku i postojeće vile “Lavanda”, do kraja 2007., kako je najavljeno, bit će otvoren i Sportsko - rekreativni centar "Arena riverine".

Prema riječima Alije Jahića, generalnog menadžera kompanije "MBI Development", koja je 2002. godine osnovana u svrhu realizacije projekta “Vrtovi riverine”, šoping centar će biti izgrađen do početka maja 2008. godine. Na 11.000 kvadrata bit će izgrađeni poslovni prostori za iznajmljivanje, a bit će osiguran i parking s 400 mjesta.

Prema projektu investitora - "MBI Developmenta", u prizemlju zgrade nalazit će se hipermarket, kafić, maloprodajna trgovina, banka i apoteka. Kinodvorane će biti izgrađene na drugom spratu, kao i centar za zabavu, knjižara, kafić i restoran.

Sportsko – rekreativni centar imat će igrališta za mali nogomet građen po standardima FIFA-e, zatvoreni bazen, saune, fitnes centar za žene, odjel za masažu, kafić, te školu fudbala.

Današnjoj ceremoniji, uz priosustvo investitora iz Malezije, poslovnih partnera kompanije "MBI Development", te druge goste prisustvovao je i premijer Kantona Sarajevo Samir Silajdžić.