Komentari (84)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
hahaahahahah u Sarajevu prašinar ima platu hirurga u Tuzli hahaha, pa majku vam ye__bem
@Nike .. ima ljudi kojima je džaba davati pare .. nikada sa njima ništa ne naprave .. e to je ta finta u ovoj državi .. daj onom ko ništa sa tim neće napraviti
Kakva nepravda u pm. Policajac ima 2x vecu platu od inzinjera u privatnom sektoru.
@New_Folder ovo je vjerovatno bruto plata.. ne moguce da "obicni" policajac u Sa ima gotovo milju i po platu?!
Da je bruto onda bi bilo jos gore jer to znaci da je penzija jednaka neto plati. A inace su iznosi u neto.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Jedina koja je ostala cista od zlocina i genocida,a ipak je svi mrze.Bit ce ona na svakom mjestu ubuduce.Hvala momcima koji su postavili na internet snimak https://www.youtube.com/watch?v=BuAt2frdLjM
Ati jarane u ovih policajaca tri put veca i penzija neg standardna placa u ovih "obicnih" radnika nesto... a plus sta policajci rade, sjede u autima i samo cekaju neko auto da prodje ne bi li ga zaustavili zbog nekog sitnog prekrsajcica i izvukli mu pare iz dzepa, heh, jadna li ti ova drzava.... neko ko se muci i dan ni noc placa bude 500 KM, a u ovih penzija tj nista ne radis, bit ce im 1500 KM pa i vise, sramota...
E sad ne znam dal je ovo sto je klix objavio samo laz, jer ne poznajem nekog policajca pa da mi kaze njegovu realnu platu, s obzirom da imam 15 god brt, al sto jes' jes..., ak je ovako kao sto pise, nemam rijeci..
Ovo nije tacno... Imam prijatelja policajca i penziji i ovi podaci nemaju veze sa stvarnim sto primaju... Jos jedna laz medija zajedno sa aktuelnom vlascu...
Ja ne znam kud ovaj narod ode iz ovako prosperitetne države, eeej država koja milicioneru može dati pemziju isto ko doktoru je za poželiti. Samo kad bi mogli svi u miliciju, ebiga 😐
Ok iznosi mirovina, ali ko će im zaraditi za ove mirovine. Od švercera kad uzimaju mito trebali bi to ostaviti za mirovjnski fond, i kartu što ne plaćaju u busu, a uredno naplaćuju troškove prijevoza od države. Kakva Grčka što ćemo mi da padnemo, a ko bi rekao da možemo niže pasti od ovoga gdje smo sada.
Moja majka s profesorskom diplomom ima platu koliku oni penziju...
De vi otpustite one debele sto ni metar potrcati nemogu. Ustediti cete milione.
Neka ih debelih i masnih, šta ima veze, ostace fondu više
Zar je Bosna osuđena na vječitu NEPRAVDU? Ne smiju postojati privilegovani? Jedini kriterij je visna uplata tokom radnog staža, ,kakve najpovoljnije godine kakvi bakrači? Ako se izađe u susret policajcima, čiji sindikalisti obmanjuju javnost, i koji su našli svoje zaštitnike u politilkoj oligarhiji, što se ne izađe u susret vojnicima, pilotima, ljekarima, profesorima, učiteljima, rudarima, vatrogascima?
Ne znam ko je i odakle izvukao ove cifre, radim u policiji, srednjobosanski kanton, i neto plata nije ni blizu ovim navedenim, mislim da je manja barem za 400 KM minimalno od navedenih.
"Jedna od važnih odredbi kojom se izašlo u susret policijskim službenicima je da se lični koeficijent za ostvarivanje prava na penziju utvrđuje na osnovu pet godišnjih plaća ostvarenih u svojstvu policijskog službenika, a koje su za policijskog službenika najpovoljnije." Meni lijepo kad se iznenadim stalno koliko glupana ima, ne moze covjek da vjeruje sa kolikom dozom lopovluka i namjestanja mogu ici ova bagra.Tucemo se mi za nase a Vi za Vase penzije uskoro :(((
bezobrazno visoka primanja
Šta ovo znači !!! Da u realnom sektoru rade robovi, od kojih se uzima za dobre plaće i penzije državnim službenicima !!!
U MUPKS policajci su sticali činove sa VSS zanimanjima odgajatelj u predškolskoj ustanovi (završavali u Mostaru) ili trener za odbojku (kod Rađe na DIF-u).
Oni stvarno nisu normalni ne zasluzuju trecinu od prikazanih iznosa, da ne pricam o kolicini nerjesenih slucajeva, korumpiranim policajcima, i sto ih naravno nikad nema kad ti trebaju.
Uđeš u bilo koju stanicu u Sarajevu i tamo zatekneš istu sliku. Uniformisani, koji mogu konju iščupati rep sjede u kancelarijama i kucaju na kompjuterima. Sve to treba izbaciti na ulicu da rade i na ta radna mjesta zaposliti civile - referente. I policajke ako su prošle sve testove znači da su sposobne za ulicu i intervencije, a možeš ih izbrojati na prste na ulici. Sve je to po kancelarijama. Idu beneficije dobra plata i sada se bune što imaju "male penzije".