Aktivisti u humanoj akciji
0

"Ovo je avlija, nije deponija"

Sarajevo-x.com
Pet članova nevladine organizacije altruista "Svjetlo“ predvođeni izvršnim direktorom Harisom Čauševićem, zajedno sa dvanaest stanovnika Velešića, tri sata su proveli u akciji "Ovo je avlija ovo nije deponija“. Akciju je organizovala grupa građana predvođeni Muamerom Hromićem i Harisom Muratovićem s ciljem da se očisti teren od nagomilanog smeća, korova, otpada i pripremi teren za dječije igralište.

"Za Međunarodni dan volontera (05.12.) vjerovatno će mnogi govoriti o potrebi i značaju volontiranja, te uređenja zakonske regulative. Naša organizacija, tradicionalno, umjesto riječi govori djelima i na taj način ukazujemo na značaj dobrovoljnog rada", navodi se u saopćenju NVO altruista "SVJETLO", a direktor Čaušević navodeći volonterske akcije svoje organizacije, posebno potcrtava to da su u akcijama učesvovali i mladi s umanjenim sposobnostima, "i dokazali da zaslužuju jednake šanse“,

NVO altruisti "Svjetlo“ u ovu akciju su se uključili kao dio šireg projekta "Uključi se budi dio rješenja“, s ciljem većeg učešća građana u odlučivanju o javnim poslovima, tokom kojega su aktivisti ovog NVO-a održali su 18 susreta sa građanima u 18 mjesnih zajednica Općine Novo Sarajevo i upoznali se sa njihovim potrebama i problemima.

Dana 2. decembra svi volonteri NVO altruista "SVJETLO“, u povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom dobili su nagrade i kalendar, koji je otkupljen kako bi se pružila podrška obrazovanju socijalno ugrožene djece.