Milan Bandić
0

"Ovakva BiH jednostavno ne funkcioniše"

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Neovisni predsjednički kandidat Milan Bandić posjetio je danas u sklopu predizborne kampanje Hercegbosansku županiju i to Tomislavgrad, Kupres i Livno.

Na Kupreškoj visoravni Bandić se susreo u velikoj Crkvi sv. Obitelji sa svećenicima, načelnikom Stjepanom Hercegom i građanima .

Po odlasku iz Kupresa Bandić je položio vijenac i cvijeće na Spomen obilježju poginulim vukovarskim braniteljima iz 1992. godine.

Obraćajući se Livnjacima na javnom skupu Milan Bandić je kazao da se kandidirao za predsjednika RH kako bi pomogao svom narodu, zatim da izgradi europsku Hrvatsku i europski Zagreb te da pomogne ljudima u BiH, prvenstveno Hrvatima.

"Ovakva Bosna i Hercegovina jednostavno ne funkcionira. I zato pozivam predstavnike sva tri naroda i međunarodnu zajednicu da se dogovore i pokušaju naići rješenje koje bi osiguralo jednakopravnost i konstitutivnost sva tri naroda", rekao je Bandić i pojasnio da ne priziva treći entitet, ali da ukoliko ti pregovori propanu hrvatskom narodu ne preostaje ništa drugo nego stvaranje federalne jedinice.

Bandić je pozvao hrvatsko vodstvo u BiH da definira hrvatske nacionalne interese i da iznađe više zajedništva i onda traži hrvatska prava jer je to temelj i preduvjet bilo kakve potpore iz Hrvatske.