Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ista kao i ostali,vec kad se tocak zakolutao nedajte da se zaustavlja! Vi koji ste to osjetili na svom dzepu PROGOVORITE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Meliha Alić (obrazovanje) Nakon diplomiranja na Prirodno-matematičkom fakultetu u Sarajevu 1971. godine, zapošljava se kao profesor matematike u Drugoj gimnaziji. Početkom agresije na našu zemlju, samoinicijativno organizira prvu ratnu školu u općini Novo Sarajevo, u podrumu KUD \"Lola\" u decembru 1992. godine. Formira Naučni klub \"Mladi talenti\" u kojem su sva nadarena djeca Sarajeva mogla da njeguju svoje znanje. Sedamnaest olimpijaca od kojih su tri dobitnika olimpijskih medalja, upravo su potekli iz ovog kluba. Sa Međunarodne matematičke olimpijade u Hong Kongu 1994. godine, vraćaju se sa bronzom, prvom medaljom za BiH \"iskovanom\" u opkoljenom Sarajevu. Četvrtog oktobra 1993. godine na inicijativu njenih školskih kolega, imenovana je za direktora Druge gimnazije. (VALENTIĆA NAJURILA, SREĆA PA SE KASNIJE OTVORI KŠC) Formiranjem prvog odjeljenja IB mature (Međunarodne internacionalne mature), Druga gimnazija postala je prva škola u BiH koja je počela da radi kao ravnopravan partner svim svjetskim prestižnim školama. (U ZIMU 1994./1995. MENE I MOJU PORODICU NAJURILA IZ DOMAREVOG STANA GDJE SMO BILI U IZBJEGLIČKOM CENTRU II GIMNAZIJA KAO INTERNO RASELJENI, PREKIDALA STRUJU KADA BI SLUČAJNO DOŠLA, A KASNIJE SE ISPOSTAVILO DA JE ČUVALA STAN ZA SVOGA MUZA DA OTVORI KLINIKU. OVO MUČENJE MOJE PORODICE ZAVRŠILO SE TAKO ŠTO SE ODMAH NAKON RATA MOJ BRAT, BORAC-LINIJA HOTONJ- UBIO. OVA PROFUKNJAČA KOJA JE SVOJU KĆERKU NA VRIJEME POSLALA U AMERIKU DOPRINJELA JE VEOMA MNOGO OVOJ BRATOVOJ ODLUCI. OVA ŽENA-UBICA JE U STVARI, ŽENSKI SADIK BAHTIĆ I VEOMA JE OPASNA. ČIM PRIJE STRANKA ZA BIH PROPADNE, TIM BOLJE PO BIH. SAMO ZBOG \'\'SADIKE\'\' I SADIKA. Od 1996. godine jedna je od osnivača Stanke za BiH čiji postaje aktivni član, a preuzima i odgovorne kantonalne i državne funkcije na kojima je i dan danas. ONA NEMA PRAVO DA NEKOGA POZIVA NA MORAL I ETIKU JER JE I SAMA NEMORALNA. DJECI IZNAD GLAVA, NA ŠKOLI II GIMN., MONTIRALA ANTENE ZA MOB. TELEFONE. VEĆ SPOMENUTA MUZEVLJEVA KLINIKA U DOMAREVOM STANU,...MA, SAMO ČLANSTVO U SZBIH GOVORI O NJENOM MORALU I ETICI.
Sta je sa Leom, evo ga kao asistent na Elektrotehnickom fakultetu - da je valjao, sada bi radio u nekoj multimilionerskoj firmi u Americi (gdje je jedno vrijeme studirao) na razvoju softvera ili slično, primao petocifrenu platu itd... Ni Alicka nije nimalo bolja, ista je kao ostali. Ne znam koji je cilj te biografije koja nista ne pokazuje.
mnogi njeni uspjesni projekti u gornjem komentaru nisu navedeni - samo jedan od njih je Leo Hatvani.
Meliha Alić (obrazovanje) Nakon diplomiranja na Prirodno-matematičkom fakultetu u Sarajevu 1971. godine, zapošljava se kao profesor matematike u Drugoj gimnaziji. Početkom agresije na našu zemlju, samoinicijativno organizira prvu ratnu školu u općini Novo Sarajevo, u podrumu KUD \"Lola\" u decembru 1992. godine. Formira Naučni klub \"Mladi talenti\" u kojem su sva nadarena djeca Sarajeva mogla da njeguju svoje znanje. Sedamnaest olimpijaca od kojih su tri dobitnika olimpijskih medalja, upravo su potekli iz ovog kluba. Sa Međunarodne matematičke olimpijade u Hong Kongu 1994. godine, vraćaju se sa bronzom, prvom medaljom za BiH \"iskovanom\" u opkoljenom Sarajevu. Četvrtog oktobra 1993. godine na inicijativu njenih školskih kolega, imenovana je za direktora Druge gimnazije. Formiranjem prvog odjeljenja IB mature (Međunarodne internacionalne mature), Druga gimnazija postala je prva škola u BiH koja je počela da radi kao ravnopravan partner svim svjetskim prestižnim školama. Od 1996. godine jedna je od osnivača Stanke za BiH čiji postaje aktivni član, a preuzima i odgovorne kantonalne i državne funkcije na kojima je i dan danas.
Ovo pismo nema nikakve tezine ni znacaja, vec je cilj prosiriti ovu vijest - Alicka je poslala pismo, apelira ...Misli nama mazati oci. De idi radi svoj posao !!!!
I ova je prljava, baš kao i njene kolege...
ta kuja je jedno opasno cudoviste na dvije noge valja se kako vjetar puse treba je poslat u penziju sto prije uzela je poziciju direktora druge gimnazije samo zato sto je bila u sda treba nju skinut pa neka apelira pio bih onda
Jebem li joj m... ,cijeli dom su nastelili...
Bubi, to je tipično za konkurse na kojima se pobjednik zna unaprijed. Nije to njena umotvorina. Samim tim treba obeshrabriti sve nepoželjne da ne podnose prijave. Kratka i jasna poruka. Poželjni sigurno imaju već sve spremno.
Poštovani, Ne znam da li ste vidjeli konkurs koji je dotična objavila u dnevnim novinama za davanje finansijske podrške za buduće magistre i doktore nauka. Tuka je toliko naredala dokumenata a mogla je jednostavno zatražiti od Univerziteta da dostave prijavljene magistarske i doktorate i napokon našim ljudima dati novac da krenu sa poslom. Šta da se radi valjda moraju postojati i takvi ljudi koji moraju jebavati ostatak raje. Vozdrica
5do5 je u pravu. Još prije rata (čini mi se 1986. ili 1987.) je njen učenik Vlado Kešelj postao svjetski prvak iz matematike. Čovjek je sada univerzitetski profesor u Kanadi. I tada je znala izganjati podršku za \"svoje\" projekte.
cuj kod nas da pomogne apeliranje.... kod nas samo moze kazna uroditi plodom iako se i nje vise ne boje....
nije Alicka od jucer bitan faktor u obrazovanju - NJENI su ucenici - drugogimnazijalci osvajali olimpijske medalje iz inih oblasti za koje treba imati ne samo pamet vec i snaznu potporu obrazovne institucije na cijem je celu bila bas Alicka.
upravu si kolega. :D stvarno veze nema. toliko puno je rekla, a nista nije u stvari. :)