BiH
0

Otvorena ski staza za noćno skijanje na Igmanu

FENA
Igman
Igman
Svečano otvaranje ski staze za noćno skijanje upriličeno je večeras na Igmanu. Otvaranju su prisustvovali predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Denis Zvizdić i direktor KJP ZOI'84 Nedžad Ajnadžić, koji su svečano otvorili stazu.
  • Osim staze za noćno skijanje na Bjelašnici od večeras imamo i noćno skijanje na Malom Polju na Igmanu, što je još jedan od projekata koji se implementira u cilju razvoja Igmana i Bjelašnice te njihovog pretvaranja u ozbiljan skijaški i sportsko-rekreacioni centar, kazao je Zvizdić.

Dodao je kako se Igman i Bjelašnica planski razvijaju, te da sve ide u skladu sa predviđenom strategijom i dinamikom.

  • Iduće godine očekujemo implementaciju još nekoliko značajnih projekata, kao što su rekonstrukcija postrojenja za vještačko osnježavanje na Bjelašnici, izgradnja kabinske žičare do vrha Bjelašnice i stavljanje u funkciju kompletnog vertikalnog transporta koji je postojao prije rata na ovim područjima, kazao je Zvizdić.

Direktor KJP ZOI' 84 Nedžad Ajnadžić je prvi izveo spust niz stazu te je kazao kako je ovo samo jedan u nizu projekata koji će biti realizirani s ciljem oživljavanja olimpijskog duha kako olimpijskih planina tako i Grada Sarajeva.

On je pozvao sve ljubitelje zimskih sportova da dođu na Igman i Bjelašnicu te uživaju u bogatstvima koje one pružaju.

Cijena noćnog skijanja na Igmanu je 10 KM, dok je parking besplatan.

Termini noćnog skijanja su od 18.00 do 20.00 sati.