Okupljanje zdravstvenih radnika
0

FOTO / Otvorena manifestacija "Dani zdravstva FBiH"

FENA
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
U dvorani "Mirza Delibašić" Kulturno-sportskog centra (KSC) "Skenderija" danas je pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva zdravstva svečano otvorena manifestacija „Dani zdravstva Federacije Bosne i Hercegovine“.

Generalni direktor KSC „Skenderija“ Suad Džindo pozdravio je prisutne i zahvalio izlagačima koji učestvuju na manifestaciji.

"Želim da pronađu svoj interes ne samo izlagački nego i ekonomski jer u ovim vremenima bilo je teško izdvojiti određena sredstva za učestvovanje na sajmu. Ovakav sajam će u budućnosti biti nezaobilazno mjesto okupljanja svih zdravstvenih radnika u BiH", kazao je Džindo.

Savjetnik federalnog ministra zdravstva Zlatko Čardaklija istaknuo je da manifestacija „Dani zdravstva FBiH“ postaje tradicionalna i da je osnovna ideja na jednom mjestu okupiti predstavnike zdravstvenih institucija svih nivoa, fondove zdravstvenog osiguranja.

"Mi to radimo radi razmjene iskustava, jačanja dijaloga kao i uspostavu i jačanju saradnje. Ova manifestacija će u okviru stručnog dijela okupiti veliki broj eminentnih prodavača i razmjenu profesionalaca iz BiH i cijelog regiona. Federalno ministarstvo zdravstva radi na poboljšanju i ubrzanju prepreka koje sprječavaju brži put pacijenta kroz sistem zdravstvene zaštite", kazao je Čardaklija.

Manifestacijom je pružena mogućnost korisnicima zdravstvenih usluga da u dijalogu s predstavnicima zdravstvenih institucija, dobiju informacije i upute kako mogu ostvariti svoja prava.

Manifestacija "Dani zdravstva FBiH" bit će održana od 7. do 9. juna.