Komentari (17)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
je sam još u oktobru isto ovo napisao u jednom komentaru koji sam stavio pod sasvim drugu temu jer su mi ga administratori izbrisali, pa onda na još dvije teme, i uvijek bi komentar misteriozno "nestao" poslije pet minuta. ovo čovjek ne mora biti urbani ekolog ili građevinac da vidi šta će se SUTRA desiti, treba samo izaći na teren i golim okom osmatrati
Vranduk je simbol bosnjackog junastva,,, ako zelite za opet izgubite svoj identitet bosnjaci, samo ga unistite,,,
Jesi ti od onih za eutanaziju kuca po Sarajevu?Mislim u pravu si za nvo,da me pogresno ne shvatis
sve to treba u logore za prevaspitavanje. teze slucajeve eutanazirati.
Ja se ne sjecam kad se neka nvo oglasila u BiH niti narod pita za njih.Zato su redovni kilometarski komentari kad se neka oglasi u Srbiji.Mislim gdje tu pamet?
Zaustavite saobraćaj, blokirajte tunel Vranduk!
12.000.... katastrofa.
1200 organizovanih parazitskih grupa sa budzetom od nasih100 miliona maraka?!?!?! ne mogu da vjerujem. pa ljudi, dajte da im napravmo azil kod vranduka. manje ce nas kostati ti kleptomali, te budale sa ćiza bradicama i kretenskim naocalama. ti seoski pseudohipsteri i hohstapleri.
@VRANDUK Kao što vidiš slabo si informisan, nije 200 već 12.000 organizacija. Ako se sami ne snađete za održavanje tvrđave, pored ovih parazita imaćete samo gomilu kamenja koje možete pokloniti Kusturici za Kamengrad.
"...Ukupna planirana sredstva za nevladin sektor u 2010. godini iznosila su 114 milijuna maraka, od čega se na FBiH odnosilo 75,2 milijuna, RS 33,6 milijuna, a na Brčko distrikt više od 3,2 milijuna maraka. Analitičari IBHI su ocijenili da je od 2007. godine značajno smanjena transparentnost financiranja nevladinih organizacija, a da istovremeno njihov broj nezaustavljivo nastavlja rasti..."
"...- Nevladine organizacije nisu uspjele civilizirati realnu politiku i artikulirati svijest građana nasuprot evidentnoj apatiji, niti usmjeriti socijalno uključivanje u najširem smislu. One nisu ni branitelji interesa siromašnih i marginaliziranih građana - navodi se u analizi IBHI i dodaje da je čak 71,8 posto udruženja osnovano da bi radili samo u interesu svojih članova, dok ostatak djeluje u općem interesu..."
"...Nevladin sektor u BiH čini više od 12.000 organizacija, koje godišnje raspolažu sa više od 100 milijuna maraka, ali efekti njihovog rada nisu ni približno srazmjerni uloženom novcu..."
Ako lokalna zajednica bude imala koristi od elektrane, a imaće sigurno jer od prije dvije godine im veliki procenat od prihoda pripada, sigurno će biti više sredstava i za održavanje tvrđave. Ako ostane samo na budžetu ovako kao do sada, pored dvije stotine "udruženja građana" i "nevladinih organizacija" za trljanje muudda i hvatanje zjala, koje se finansiraju iz tog istog budžeta, urušavanje joj ne gine.
Ah taj Ibrahim Tirak, Diplomirani pravnik Covjek koji je strucan za sve oblasti tehnike...
uskoro ocekujemo pocetak radova na rekonstrukciji zidina.. vrijednost: 4.000.000,00 € pa jah, treba to sacuvati, a narod nek umre od gladi, ko ih y€b€, imaju kontejnere..