Odluka Općinskog suda
148

Osumnjičeni za bacanje bombe na kuću Irfana Čengića pušteni na slobodu

V. K.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Općinski sud u Sarajevu odbacio je prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo za određivanje jednomjesečnog pritvora za dvojicu osumnjičenih u slučaju bacanja eksplozivne naprave na kuće načelnika općine Stari Grad Sarajevo Irfana Čengića i vijećnika Vedada Deljkovića.

Ovu informaciju za Klix.ba potvrdila je glasnogovornica Općinskog suda u Sarajevu Amra Hodžić te je obrazložila razlog donošenja ovakve odluke.

"Tužilaštvo Kantona Sarajevo nije uložilo niti jedan dokaz da su ove osobe počinile krivično djelo koje im se stalja na teret. Oni su pušteni na slobodu", rekla je za Klix.ba Hodžić.

Osobe koje su se dovodile u sumnju da su izvršile krivično djelo su Mirza Hasanbegović i Benjamin Aganović.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo oglasili su se odmah nakon što je u noći sa 31. marta na 1. april bačena bomba na kuću načelnika Općine Stari Grad Irfana Čengića.

"Dana 01.04.2024. godine oko 02.40 sati u ulici Škaljin Sokak, općina Stari Grad, od strane NN lica došlo je do aktiviranja nepoznate eksplozivne naprave u dvorište porodične kuće vlasništvo B.Č. iz Sarajeva", saopćeno je iz MUP KS. Kako su dodali, tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba, a došlo je do oštećenja na dva stambena objekta i dva motorna vozila.

"Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na ovom predmetu", dodali su iz MUP KS.