Komentari (45)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kažu da je neko predsjedništvo BiH nekada već doijelo odluku. Referendum? Možda ga treba napraviti, ali on ne može biti na entiteskim nivoima, zato ga RS neće ni odobriti. Žalosno je da se odluke naših naroda koji čine BiH zasnivaju na odlukama druge države, koja god to bila. A Srbija i nadalje jako utječe na nas, evo sada njihov premijer zove ovu dvojicu što su se narogušili jedan na drugog da ih primiri. Sanader je zvao Čovića i Ljubića. Na bošnjačkoj strani je samo jedna riđobrada glava, nju zove Erdogan. A suština je sljedeća - bio NATO dobar ili ne, s njim dobijamo sigurnost koju ovako nemamo. E, zato kod nas ima političara koji su protiv ulaska u NATO, a najlakše je taj stav pravdati vezivanjem uz stavove nekog drugog.
Najbolje bih bilo da inzko prikljuci zemlju i NATO i Eu pa se nebi nijedan narod ljutio.
Treba nama osmicu mobilizacija OSBIH í oslobadjanje okuprani 49% teritorije BIH.
Osmiću mnogo si se ufurao od kad si na američkom platnom spisku. O ulasku ili ne ulasku u NATO/OTAN treba da odluči narod BiH na referendumu. Svako drugačije donošenjo odluke narod ne obavezuje. Dostva više vas (političara) i vašeg iživljavanja na nama.
tako je
Ti kao da ne znaš ustavnu strukturu BiH, nikada nećeš privoliti ove iz RS-a na referendum na državnom nivou, jer gledaju samo u Srbiju i Rusiju. Problem BiH i jeste što nema narod nego narode. A referendum nije potreban jer su legalni predstavnici svih naroda (stranaka) potpisali izjavu i mostale dokumente o euoratlantskim integracijama prije skoro 10 godina. Ostalo je samo tehnika i stvar političke volje. I hrabrosti.
Možda se odlučimo opet za NESVRSTANE.
ne, o tome treba da odluci narod
nato i eu suplja prica...srbi sanjaju veliku srbiju u savezu sa rusijom,bosnjaci se vise vezu za tursku i saudijsu arabiju nego za evropu a susjedima nikad neznas sta ti misle.....
Žalosno je da se DF i SDA na oglašavaju na ovakve i slične izjave koalicinih im parnera iz Saveza za promjene (SDS, PDP). Ne oglašavaju se ni po pitanju knjiženja vojne imovine, da se partneri ne nađu u neugodi. Najvjerovatnije ni ove 4 godine niša od približavanja EU i NATO.
Gotovo da dijelim Gonsalesovo mišljenje....ali imam svijest da je pitanje naše egzistencije i ekonomije prioritetniji problemi od nabrojanih koje je sa koalicionarima moguće rješavati pa je mudrije sačekati vrijeme za sporove koje nas sviju a ne samo prozvanih stranaka očekuju...
izbori su prosli, otkud ovolika predizborna retorika sa svih strana? nije valjda da ipa i tuzilastvo nesto pokrecu, pa na ovaj nacin pokusavaju da skrenu pogled...