BiH
0

Osam navijača privedeno, tri policajca i dva navijača povrijeđena

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona saopćilo je danas da su tokom sinoćnje nogometne utakmice između reprezentacija BiH i Grčke na stadionu Bilino polje, evidentirana dva značajnija remećenja javnog reda i mira.

"Pred kraj utakmice na istočnoj tribini, gdje su bili smješteni 'fanatikosi' došlo je do upotrebe pirotehničkih sredstava. Pri intervecijii policije, došlo je do pružanja aktivnog otpora i potiskivanja službenika policije, a jedan policajac je povrijeđen udarcem u lice i njemu je ukazana pomoć u Kantonalnoj bolnici Zenica. Dodatnim snagama policije uspostavljen je red, a četiri osobe su privedene.

Po završetku utakmice, na parkingu na istočnoj strani stadiona došlo je do tuče većeg broja okupljenih navijača, kada su intervenirali službenici policije.

Prilikom poduzimanja mjera i radnji da se onemogući veća grupa navijača da se okupi ispred stadiona Bilino polje i vjerovatno protestuje prema upravi Nogometnog saveza BiH, tri policajca su zadobila lakše povrede, a postoje prijave o povređivanju dva navijača.

Slobode je lišeno osam osoba protiv kojih će biti preduzete zakonom predviđene mjere", navodi se između ostalog u saopćenju MUPZDK-a.