Komentari (20)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovo što sudac predlaže bi skratilo suđenje i zločincu prije odredilo kaznu, što je svakako praktičnije, ali NJEMU TREBA IZREĆI KAZNU ZA GENOCID !!!
samo da se genocid ne spominje, pa da evropa i rs mogu mirno spavat... postoji zato pravda na onom svijetu
Ovom supku treba da sUde MAJKE,SUPRUGE I DJECA SREBRENICE sve ostalo je cista lakrdija.
E pa nece moci pa makar nikad ne docekao kraj sudjenja svijet mora znati da mu se sudi za GENOCID, po ovom sudiji najbolje bi bilo da se optuzi za 15 godina skrivanja to mi se cini nekako najbrze dokazati
kao i holandsku vladu koja je stavila veto da bi \"zaštitila svoj kukavički bataljon \"koji je trebalo da štiti Srebrenicu. KUKAVICKI HOLANDSKI BATALJON...
www. srbi smrde .ba sve o djeneralu seri ratku.. i njegovoj cerki koju arkan pod zemljom guzi!!!!!
macak u cizmama,...i mojih 3 minuta o tome kako bi nesto trebalo da izgleda. Pravo je kristalno jasno i nema dvosmjernih ulica...ubaciti gluposti poput ove je samo nacin da se dobije pozornost posebno ako ste \"bivsi\"... Ovdje treba pratiti stavove Amerike jer ruka je vez zavrnuta i to od njihove strane ne Evrope da budemo kristalno jasni.
Koji svjetki probisvijet. Mozda je njemu bitno da ga osude, ali je nama bitnije to za sta ce ga osuditi. I cuj mu price Milosevic je trebao biti osudjen za etnicko ciscenja na Kosovu! (?) Ko biva, sto je 3-4 drzave i naroda upropastio to nista. Koji bezobrazluk.
Pravsnazno osudjeni ratni zlocinac Radislav Krstic je osudjen za pomaganje zloocina genocida u Srebrenici, samim tim je ratni zlocinac Ratko Mladic osudjen za zlocin genocida. Ovdje bi trebalo izreci samo kaznu i zavrsiti taj dio posla za zivota ratnom zlocicincu Ratku Mladicu.
pa zlocin genocida je vec dokazan njegovim podredjenim. Sto bi ga njemu bilo tesko dokazati? Samo treba ubrzati onaj tromi sud i nikako ne minimizirati njegovu odgovornost i nedjela.
Mladicu se mora suditi za GENOCID. To on nemoze da izbjegne.
Niposto skracivati, zrtve nemaju nilakve koristi osim te, da se zlocinac osudi po svakoj tacki optuznice, u suprotnom svaka kazna pa i dozovotna, jer ustvari za njega je svaka odsad dozivotna, nebi vrijedila, zato insistirati, pa kad smo cekali 16 god. Cekacemo sa zadovoljstvom i ovih 3-4 koje cemu suditi. Srebrencanin sam, al bilo bih nepravedno da ga osude samo za srebrenicu, a sarajevo, istocnu Bosnu kao i krajinu pa cak i kninsku krajinu, izostaviti bi bilo katastofalno, jer ova zivotinja treba po svakoj optuznici da odgovara. To je pravda za nas, kakvo ubrzavanje i skracivanje procesa.
Povalit če Srbiju samo tako što nama odgovara da bi opet pokrenuli spor protiv Srbije za zločinačko udruživanje i genocid na prostoru druge države.
E to je jedina pravda koja jos nije potvrđena. Ta pravda na onom svijetu mi je najdraža, služi da umiri one koji su nesrećni i frustrirani na ovom svijetu da bi mislili da ima neki drugi svijet gdje je sve pravedno. A sta ako tog drugog svijeta nema, jos niko nije dokazao da postoji niko nije bio pa se vratio da kaze da postoji onaj drugi svijet. U to možeš samo vjerovati il ne vjerovati. Milošević je prošao nekažnjeno i to jedino stoji.
je l\' ovo uci fatihu? \"zlocin koji je tesko dokazati\" - pazi si australskog kl.ero-f.as.ist.e!?
znate sta je ovo: kad bi ova dva idiota bila osudjena za genocid, onda bi RS morala da se ukine kao ovakva, zato oni hoce da skroje podvalu da bi ovi ostali gdje jesu i da dalje zajebavaju kako zajebavaju
aglonsaksonsko pravo ... OSVETA a ne pravda ni prema zrtvama ni prema zlocinu.. Zato kod njih mozes ubiti 1 000 000 ljudi i biti pokajnik i ocinkariti onogo ko je ubio 1 000 001 covjeka i izvuci se