Komentari (34)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Hmmm. Slazem se da je obrazovanje i znanje bitno. Nazalost, to ne bi bitno promjenilo situaciju u zemlji. Kad spominjem znanje mislim na ono \'pametnih i knjiskih ljudi\'. Ima kod nas dosta obrazovanih ljudi. Uostalom i politicari su obrazovani. Problem je u mentalitetu. Nas mentalitet je poguban...I to je tesko promjeniti. A treba poceti s zeljom da se promjeni. Sto je kod nas najtezi korak. Licno mislim da se mijenja ali sporo. Ipak, bolje ikad nego nikad, treba biti strpljiv.
aferim... ali nažalost samo konstatovanje činjeničnog stanja. postajemo zemlja mediokriteta, šunda, nepismenosti i ruralnog. sve je ovo gomila rustikalnih analfabeta, od onih što nam kroje zakone, državu, uređenje, red i poredak, preko onih što to implementiraju, ka onima što predstavljaju kulturu i naravno do konzumenata - stanovnika. ko preživi - pričaće.
OPTIMIZAM U DRZAVI ZVANA NICIJA ZEMLJA SAMO LOPOVA I MAFIJASA !
napokon da se netko usudi na neku konstruktivnu kritiku.....malo je toga kod nas.....u potpunosti se slazem sa cinjenicom da se gubimo u niskoj prosjecnosti sto se tice obrazovanja mislim da je ovaj clanak korak naprijed prema kolektivnoj svjesti ljudi koji su zaboravili da se svi mi pitamo i da se treba napokon treba trznuti iz nacionalistickih snova koji nicemu pozitinom ne vode
Svaka cast Asime! Nazalost, ovo sto si napisao je naša surova realnost koja nam nikada nece omoguciti da sustignemo zapadna društva po stupnju razvijenosti.
- Je li islamofobija ukazivati da je neprimjereno da se Mustafa Cerić slika s grupom tajkuna koji su obećali po milion maraka da bi mu, u ovakvoj ekonomskoj situaciji, napravili rezidenciju koja će koštati 12 miliona maraka, a pri tom još niko nije uplatio ono što je obećao? - Je li islamofobija ukazivati da je Mustafa Cerić sebi usred Sarajeva prigrabio vilu od milion i po maraka, a koju prvak mrskog komunističkog režima Rato Dugonjić, koji je u njoj živio 30 godina, nije prisvojio? - Je li islamofobija ukazivanje da se Mustafa Cerić vozi u mercedesu od 200 hiljada maraka, a većina njegovih džematlija nema ni za lijekove? - Je li islamofobija ukazivanje da je stan u sarajevskom naselju Šip, namijenjen borcima, Mustafa Cerić osigurao zetu koji je otišao iz Bosne i Hercegovine, a nema dana staža u Armiji Bosne i Hercegovine i pitanje kako je zaposlio istog tog zeta i kćerku u Vladi Federacije? - Je li ocjena skandaloznim to što Mustafa Cerić drži konferenciju za štampu s
znas sta bi reko Dr. Arslanagic (joj Arsla je meni bog), reko bi: sve ti je ovo uvala borova.
sve to stoji... Nego, nisam upratio a zanima me- da li su usvojeni amandmani za Brcko? Ako jesu, ode Bosna! Ode moja domovina! Ako je time napokon stavljen potpis i ozakonjen Daytonski \"Ustav\", ja vise nemam domovine i u tom slucaju porodicu selim negdje drugo!
\"Elem, sve nam to govori o društvenim ulogama i uzorima, i činjenici da se mimo svih normalnih kriterija, možete izdići u sami vrh i bez nekih posebnih znanja. Zato nam i obrazovanje i sama pismenost nisu nešto posebni važni. Zato smo samozaljubljeni i previše cijenimo sami sebe ne shvatajući da je snaga upravo u našem stvarnom znanju kojim jedino možemo promijeniti kako vlastitu situaciju tako i stanje u zemlji. I zasigurno, kada nam obrazovanost postane važan kriterij i kada postanemo društvo zasnovano na znanju, tek onda ćemo imati manji broj genijalaca po kilometru kvadratnom koji u svakom momentu sve znaju i ne priznaju bilo kakve autoritete. Na kraju, pogledajte, na osnovu čega su uspjele mnoge zemlje svijeta. Upravo na dokazivanju onoga koliko znaju a ne uvjeravanju drugih koliko ne znaju.\" Helem slazem se...
Jel to hovoneko hoce da i dalje Bosnjaci ostanu dalehko iza svojih halapno-lukavih komsija?! Samo obrazovanje i kultura doprinosi napretku jedne drzave i naroda! Asime ko uvijek aferim! BOSNA4EVER!
Niste se ne brinite, bice gore...
Spominjes empiriju, evo ti jedan primjer: Manje od 5 posto stanvnistva Bosne i Hercegovine ima visoko obrazovanje, dok u drugim Europskim zemljama se krece oko 30 posto. Kad Asim spominje globalizaciju, spominje kompetitivitet bosanske omladine na europskom, svijetskom trzistu, a kada toliko malo naroda ima visoko obrazovanje, a da ne spominjem sto malo ko vlada sa jezicima ili informatikom, a da ne spominjem o nekim softverima kao sto je za ERP, ( Oracle, SAP) itd. Svi trziste su u harmoniji manje vise, svi su uklopljeni, a BIH uvozi dva puta vise nego sto izvozi, to takodjer govori o njezinom polozaju na medjunarodnoj sceni! Zatim, samo se mozemo sloziti sa istrazivanjem, i sta Asim Beslija prica, a ti Idiot sto si izuzetak u nasoj drzavi, nemoj uzimat svoj primjer kao generalitet, a vjerovatno i pripadas nekoj veliko kompaniji, koja takodjer nije slika Bosanskog I hercegovackog trzista. Zatim, tvoja subjektivnost ne smije biti neki model, moze samo tebi.
Idiote. Asim ima pravo kad piše da smo mi jedan nepismeni narod. A ti Idiote što si prekvalifikovan to je tvoj problem. Normalno da ima izuzetaka. Mi moramo početi uvoditi evropske standarde u obrazovanju sa djecom u vrtićima pa sve preko osnovnog, srednjeg do visokog obrazovanjada kako bi za 15-tak godina imali obrazovanu populaciju kojoj nebi bio osnovni smisao života hrana, piće i ramnožavanje.