BOSS
0

Opstruira se rad Komisije za borbu protiv korupcije

FENA
Poslanica u Skupštini Tuzlasnkoga kantona i članica Komisije za borbu protiv korupcije mr. Azra Avdić upozorava da je jučerašnje prekidanje 23. sjednice Komisije za borbu protiv korupcije nastavak novih manipulacija s ciljem da se onemogući borbe protiv korupcije, stoji u priopćenju iz Bosanske stranke (BOSS).

"Posebno je zabrinjavajuće što je na dnevnom redu bilo više od 30 tačaka važnih za rješavanje mnogih problema građana, a te tačke već više od tri mjeseca čekaju na razmatranje.

Davanje ostavke predsjednika Komisije Refika Ahmedinovića te insistiranje člana Komisije Merseda Šerifovića da se prije razmatranja važnih tačaka koje ukazuju na korupciju u Tuzlanskome kantonu Komisija odredi o davanju podrške predsjedniku u ostavci, samo je novi pokušaj opstruiranja rada Komisije.

Bosanska stranka poziva Kolegij Kantonale skupštine da hitno riješi pitanje višemjesečnog nefunkcioniranja Komisije za borbu protiv korupcije, koja ima izniman značaj za stvaranje zdravog i demokratskog okruženja u institucijama Tuzlanskog kantona", stoji u BOSS-ovu priopćenju za javnost.