BiH
0

Općina Stari Grad: Načelnik Hadžibajrić podijelio 175 bajramskih hedija boračkoj populaciji

Klix.ba
U povodu Kurban-bajrama načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić danas je tradicionalno podijelio 175 bajramskih hedija za boračku populaciju.

Hadžibajrić je, uz čestitke da u zdravlju i sreći dočekaju i isprate Kurban-bajram, a onima koji su na hadž poželio mebrur hadž, podijelio po 100 KM hedije za 175 porodica šehida, poginulih boraca, demobiliziranih boraca i nezaposlenih.

"U zadnjih osam godina oko 500.000 KM podijeljeno je na ovaj način populaciji koja je najugroženija i to je samo jedan mali vid pomoći kojom odajemo poštovanje prema onima koji su u ratu izgubili svoje najmilije", kazao je Hadžibajrić u izjavi za medije.

Iako je budžet Općine Stari Grad manji, u odnosu na budžet drugih općina, kazao je da ova općina uspijeva više sredstava izdvojiti za ovu i druge namjene, te podsjetio da je Općina također i stipendije povećala s 80.000 na 200.000 KM za djecu šehida i poginulih boraca, kao i za one koji su u socijalnoj potrebi.

Član RVI Zijad Rujanac je zahvalio načelniku Hadžibajriću koji ih svake godine obraduje hedijama i kazao da su hedije velika pomoć za šehidske porodice i porodice boraca, RVI, te da je svima ravnomjerno podijeljeno.