Komentari (37)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
citam da je na racun bolesnog djecaka harisa tvrtkovica uplaceno samo2.500km a ovdje opstina izdvaja 100.000km za vjerske zajednice.stvarno \"moralan\"potez nema sta.neka nam djeca umiru nema veze,vazno je da se zovemo vjernicima a ne ponasamo se tako.
ma ja, hodzama i popovima pare a skolama i djeci k... al dobro da nismo navikli na ove stvari zacudio bih se, a ovako bi me cudilo da su izdvojili pare za djecu i obrazovanje a da nisu za vjerske zajednice... al nije ni ovo najgore, najgore je sto ce ove pare otici u dzepove hodzama, mujezinima, popovima i ostalim vjerskim namjestenicima a nece se uloziti u same objekte i obicni ljudi, vjernici, nece imati nikakve koristi od ovoga...
Zanimljivo je uvijek u zemlja veliko siromastvo ima naj vise vijere, droga za mase. A skolama sipak jel skola ne pomaze populaciji kao vijera sto samo pomaze onima koji vladaju.
http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/teme/72731-ko-je-politicki-i-ekonomski-unistio-bosnjake-avaz-pise-istinu-bosnjacki-gadafi-je-u-velikim-problemima.html
Ne slažem se sa tobom iako sam ateista. Ne mogu se nametati nekome uvjerenja kako će živjeti dali kao vjernik ili ateista. Neka svako sebi izabere put u životu. To je lična i privatna stvar. Zapadna Evropa je izuzetno religiozna pa je ipak najnaprednija u nekim segmentima života. Inaće mislim da ne postoji država u svijetu koja nema religije. Slažem se da religiju treba odvojiti od politike i države i da se sama treba finansirati a ne iz budžeta svih građana.
Lijepo je što si išla na javnu raspravu u svoju mjesnu zajednicu.Možda bi i više građana išlo na te rasprave kada bi znali kada se održavaju. U općini Novi Grad je plaćeno 40000 KM za postavljanje oglasnih ploća prije nekoliko godina. Međutim obavještenja u mojoj mjesnoj zajednici koja se nalaze u tim staklenim ,,panoima\'\' nisu promjenjena od kada su postavljene te oglasne ploće.(više godina) Ništa ne znam o svojoj MZ, ni ko je predsjednik, ni sekretar, ni ćime se bave iako u njoj živim od 1979 godine kada je ta MZ i stvorena. U općini Novo Sarajevo sam primjetio na tim oglasnim pločama da se nalaze nekakve karte sa ulicama.
J****la ih vjera,sto manje ima skola i obrazovanih lakse ce narod strpati u tor i upravljati njima kao ovcama,Tito vracaj se !!!!!!
Valja uciti ovce da vjeruju u boga da ih lakse voditi. Koji ste vi vjernici retardi to je ludilo :D.
malo mi je zao sto moram to napisati ali bez obzira na gomile malih bitkica sa promjenjivim uspjehom komplet rat sa religioznim retardima je izgubljen ovaj narod ovdje, minimalni 90 % populacije, odvratna dominatna vecina, hoce da mu bog rjesava sve probleme i da ga vodi kroz zivot ne pada mu na pamet da uci, da se obrazuje, da izvlaci zakljucke iz tudih iskustava, da radi, da proizvodi, da upoznaje drugo i drugacije, da dijeli sve nauceno i usvojeno sa drugima svako religiozno drustvo u bilo kojem civilizacijskom momentu i na bilo kojoj tacci zemaljske kugle je extremno neuredeno, extremno nesretno i extremno sludeno... religija sama i sljedbenici posljedicno su direktno suprostavljeni emancipaciji i progresu, jednostavno nefukcionalni su, samo sa glupanima i licemjerima mogu do besvijesti da razvlace kretenske bajke od prije 5, 3, 1 ooo godina, niakada se ne osvrnusvsi na realan uzasan zivot koji je oko njih a koji su oni svojom pasivnoscu i neucestvovanjem dozvolili
poserem se na ovu državu. poserem se na religije. poserem se na vjernike.
Dobro je ovo. Daju pare vjerskim zajednicama a onda one obrazuju i odgajaju djecu po dzamijama i crkvama. Dakle ulaze se i u obrazovanje. Neko je ovo jako dobro smislio. Pravo sistemsko rjesenje. Samo naprijed pripremajte svoju djecu za drugo poluvrijeme. Lijepo ce ih nauciti mrznji pa ko bude bolje mrzio taj pobjedi. Posteno.
A ko je od vas koji komentarisete otisao na javnu raspravu o nacrtu budzeta za 2012 godinu u vasoj MZ ili na podrucju gdje zivite? Niko. Ja sam isla na javnu raspravu o nacrtu budzeta u svoju MZ bas zbog ovoga jer je svaka od 5 opcina u svoj prijedlog budzeta stavila po 100.000 KM za vjerske zajednice. I ja sam i pismeno i usmeno dala drugaciji prijedlog: od tih 100.000 KM sto je bilo namijenjeno VZ 50.000 dati za skole, a ostalih 50.000 za pomaganje izgradnje sklonista za napustene zivotinje. Jos jednom pitam: ko je od vas isao na javnu raspravu ili bar preko emaila poslao svoj prijedlog (za one koji nisu mogli doci)???? Ovako ce nam biti dok narod ne digne svoje cijenjeno d.pe i aktivira se !
wtf?! Gdje jos drzava financira vjerske zajednice? A skolama nista??? Pa djeca su buducnost naseg drustva! Sramota!! Eto koliko cijenimo nasu djecu a koliko hodze i popove! Vjerske zajednice se trebaju financirati kroz clanarinu i donacije vjernika. Ko hoce da se moli neka plati, a ne da se placaju vjerske zajednice preko ledja i na stetu drugih, kojima je vise potrebno!!
mogu bosnje u svoje retardirane institucije skrhati 2 000 000 000 000 000 bilo cega posto ih religija nacinila takvima onim ce i dalje ocekivati pomoc od imaginarnog prijatelja sa neba ne padajuci im na pamet da trebaju raditi, sijati, proizvoditi, uciti, usvajati nove tehnologije, i dalje ce cviliti, kriviti druge i trece, plakace, cekace na sadaku, svercovace, vrtice na crno, zabusavace na svojim poslovima, jednostavno biti ce religijom saprani poluljudi, polusvijet, polusve i tako ce pored njih sve lijepo proc, oni ce i dalje smrditi po svojim bogomoljama, po ulicama ce nas jesti psi, zaskakati heroindzije, tornjaci ce zivjeti po klizistima, necemo imati vode, struje, klupa, parkova, zelenila, kanalizacije, gradskog prevoza, ali ce vjernika ja l glupana ja l licemjera bit na tone ali narod upravo to zeli i zelja im se upravo ispunjava
Hajde vehabijo sikter sa ovog portala.
Za sve treba lobirati a kako su direkori škola sposobni dobro imamo ikakve škole. Ako ovako nastavimo i sa istim direktorima ostaćemo samo na vjerskim školama. Aferim školskim \"MENAĐERIMA\"
Sta se sad bunite, dobili ste sta ste trazaili (glasali)