BiH
176

Općina Novi Grad sanira ulice i trgove u 22 mjesne zajednice

FENA
Općina Novi Grad Sarajevo realizira projekat sanacije i rekonstrukcije ulica i trgova na području 22 mjesne zajednice.

Tim povodom načelnik općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić i direktor građevinske firme "Bosman" Sunija Jahić potpisali su danas ugovor o izvođenju radova na sanaciji i rekonstrukciji lokalnih i nekategorisanih cesta.

Sa direktoricom građevinske firme "Sarajevoputevi" Natašom Fazlić potpisan je ugovor o tekućem ljetnom održavanju ulica u Novom Gradu.

U okviru investicionog održavanja bit će asfaltirano sedamnaest ulica, dok će jedan dio ulica u kojima će također biti rađeno asfaltiranje biti obnovljen kroz projekt ljetnog održavanja.

Prilikom današnjeg potpisivanja ugovora, Sunija Jahić izrazio je zadovoljstvo saradnjom s ovom lokalnom zajednicom. Kazao je kako će uposlenici ove firme i ovaj projekat završiti kvalitetno i u predviđenom roku.

Firma "Bosman" u narednom će periodu raditi asfaltiranje ulica - Bana Mateja Ninoslava od broja 30-31, Derviša Sude Vražalice od broja 390-398, Briješće Brdo čikma, Olimpijska od broja 1-3, Goraždanska od broja 33-56, krak ulice Safeta Zajke, Gradačačka od broja 31-37, 13-15, 92-110, Avde Hodžića od broja 29, Alibega Firdusa od broja 21 – 47, Senada Čolića dio od spoja sa ulicom Numan paše Ćuprilića, Aleja Bosne srebrene od broja 97-101, Vrbovska od broja 130-120, Nadira Kafedžića od broja 36-36E, te Dobroševićka do broja 105.

Pored asfaltiranja ulica, bit će rađena i rekonstrukcija polomljenih ploča na Trgu solidarnosti i Trgu ZAVNOBIH-a na Alipašinom Polju.

U sklopu projekta redovnog održavanja cesta sanacija urgentnih oštećenja bit će rađene ulice Nadežde Petrović, Dobrinjske bolnice, zatim sanacija dijela ulice Porodice Korkut kod broja 73, sanacija dijela ulice Feriza Tumbula od broja 1-10, kao i dijela ulice dr. Irfana Ljubijankića od broja 49 do 51.

Pored toga, u ulici Glasinačka br. 12 bit će izgrađen potporni zid, dok će se ispred stambenih objekata u ulici Ive Andrića br. 3 - 9 i od broja 2 - 8 raditi ugradnja izdignutih ivičnjaka.

Na Trgu djece Dobrinje dio popločane površine bit će zamijenjen asfaltom, a u ulici Senada Poturka Senčija bit će izgrađen privremeni parking.

Ukupna vrijednost navedenih radova, koje finansira Općina Novi Grad iznosi 603.000 KM, saopćeno je iz Press službe Općine Novi Grad.