BiH
2

Općina Centar pomaže opremanje odmarališta na Boračkom jezeru

Klix.ba
Predsjednica Udruženja organizacija porodica šehida i poginulih boraca Kantona Sarajevo Bahrija Kituša je u Općini Centar 15. maja 2013. godine potpisala sporazum o realizaciji granta u iznosu od 5.000 KM koji je iz općinskog budžeta dodijeljen tom udruženju.

Radi se o donaciji Općine Centar za opremanje obnovljenog odmarališta na Boračkom jezeru.

Prilikom potpisivanja protokola Bahrija Kituša je kazala da će izdvojena sredstva biti iskorištena za uvođenje centralnog grijanja u odmaralištu kojim raspolaže Udruženje porodica šehida i poginulih boraca Kantona Sarajevo.

"Ova donacija predstavlja nastavak odlične saradnje koju naše udruženje ima sa Općinom Centar, na čemu smo posebno zahvalni načelniku Dževadu Bećireviću koji se prvi odazvao na molbu za pomoć u obnovi i opremanju odmarališta na Boračkom jezeru. Zvanično otvaranje objekta će biti narednog mjeseca. Njegova namjena je da tamo borave na odmoru članovi porodica šehida i poginulih boraca sa područja sarajevskog kantona. Projekt uvođenja grijanja, koji košta 35.000 KM, pokrenuli smo kako bi boračke porodice mogle koristiti odmaralište tokom cijele godine", kazala je predsjednica kantonalnog Udruženja organizacija porodica šehida i poginulih boraca.

Potpisivanju protokola je prisustvovao Đulaga Hamza, pomoćnik općinskog načelnika za boračko-invalidsku zaštitu, dok je protokol prethodno potpisao načelnik Općine Centar Dževad Bećirević.