BiH
0

Općina Centar izdvojila 10.000 KM za Bosanski kulturni centar

Klix.ba
U Općini Centar je 25. jula 2012. godine upriličeno potpisivanje protokola na osnovu kojeg je Općina iz ovogodišnjeg budžeta izdvojila grant u iznosu od 10.000 KM Javnoj ustanovi Bosanski kulturni centar u Sarajevu za nabavku zvučne opreme za renoviranje tehnike ozvučenja na bini koncertne dvorane.

U ime Općine Centar protokol je potpisao načelnik Dževad Bećirević, a u ime BKC-a v.d. direktora Rijad Herić.

"Zahvaljujem se Općini Centar na čelu sa načelnikom Dževadom Bećirevićem na dodijeljenim sredstvima u iznosu od 10.000 KM koja će dobro doći za kupovinu opreme prijeko potrebne Bosanskom kulturnom centru. BKC je ustanova koja ima koncertnu dvoranu, tako da je velika stvar što ćemo dobiti novu, savremenu opremu i to zahvaljujući Općini Centar koja, i pored loše ekonomske situacije u državi, ima razumijevanja za potrebe institucija kulture i želju da pomogne svima onima kojima je to najpotrebnije", rekao je Rijad Herić, v.d. direktora BKC-a.

Bosanski kulturni centar (Branilaca Sarajeva 24) kontinuirano prezentira kulturne sadržaje značajne za grad Sarajevo i šire. Riječ je o pažljivo odabranim kulturnim sadržajima kao što su izložbe, muzičko-scenske i pozorišne predstave, književno-poetski susreti, filmske projekcije, tribine, izložbe, seminari, njegovanje autentične muzičko-folklorne baštine naših naroda, publiciranje knjiga i brošura, pružanje usluga stručnog educiranja građana, saradnja sa kulturnim ustanovama u Bosni i Hercegovini i inostranstvu.