BiH
9

Općina Centar donirala Općini Ilidža 30.000 KM

FENA
Delegacija Općine Centar, predvođena predsjedavajućim Općinskog vijeća Nedžadom Ajnadžićem, a u kojoj su još bili dopredsjedavajući Vijeća Slaven Kovačević i pomoćnik načelnika za civilnu zaštitu Vahid Bećirević posjetila je danas Općinu Ilidža.

Predstavnike središnje sarajevske općine ugostio je načelnik Općine Ilidža Senaid Memić. Tom prilikom potpisan je protokol kojim je iz budžeta Općine Centar izdvojeno 30 hiljada KM za pomoć u sanaciji šteta na području Ilidže koje su uzrokovane majskim poplavama, saopćeno je iz Općine Centar.

Memić je zahvalio predstavnicima Općine Centar te kazao da su štete na području Ilidže procijenjene na skoro milion maraka.

"Značaj ove pomoći je višestruk. Ona prije svega dokazuje međusobnu saradnju i poštovanje, kao i solidarnost i spremnost da se u teškim situacijama pomogne. Općina Centar je uvidjela da imamo probleme i kroz sredstva koja nam je donirala pokazala da problem koji nam se desio nije samo naš, nego svih dobronamjernih. Općina Centar je po sredstvima i po onome što radi sigurno prva u Bosni i Hercegovini", naglasio je Memić.

Općina Centar je za pomoć općinama i gradovima u BiH pogođenim majskim poplavama donirala pola miliona maraka, navedeno je u saopćenju.