Do 700 KM
19

Općina Centar će mladima sufinansirati odlazak na različite događaje u BiH i inostranstvu

B. R.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Općina Centar Sarajevo će svojim stanovnicima u dobi od 15 do 30 godina sufinansirati različite aktivnosti.

Kako su saopćili iz ove općine, prijaviti se mogu mladi s prebivalištom u ovoj općini - učenici, studenti, aktivisti, volonteri nevladinih i humanitarnih organizacija.

Na internetskoj stranici Općine je objavljen javni poziv za dodjelu ove finansijske podrške koja je namijenjena za finansiranje putnih troškova, troškova kotizacije, troškove boravka, viza za odlazak pojedinaca na razne edukacije, seminare i treninge, konferencije, konvencije, takmičenja, stručna usavršavanja i slične skupove.

Iznosi sredstava koji se mogu dodijeliti u jednoj godini za jednu osobu su do 300 KM za troškove unutar Bosne i Hercegovine, do 500 KM za troškove za odlazak u zemlje regiona te do 700 KM za troškove u ostale zemlje u inostranstvu. Za aktivnosti koje se održavaju u Kantonu Sarajevo, Općina će finansirati samo troškove kotizacije.

Zahtjev sa dokumentacijom se podnosi Službi za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport - Odsjek za kulturu i sport elektronskim putem [email protected], preporučeno putem pošte ili na protokol Općine Centar Sarajevo (ulica Mis Irbina 1).

Tekst javnog poziva dostupna je na općinskoj internetskoj stranici. Za sve dodatne informacije zainteresirani mogu pozvati na 033/562-384.