BiH
0

Općina Bosanska Krupa potpisala ugovore sa 26 volontera

FENA
Bosanska Krupa
Bosanska Krupa
Načelnik Općine Bosanska Krupa, Armin Halitović potpisao je danas ugovore za prijem 26 volontera, od ukupno 59 koliko ih se prijavilo na konkurs, koji ova Općina raspisuje već drugu godinu zaredom.

Prošle godine je primljeno 10, a ove je bilo planirano 15 volontera, ali je zbog velike zainteresiranosti odlučeno da se taj broj poveća. Svi će se finansirati u okviru već planiranih sredstava u ovogodišnjem budžetu u iznosu od 60.000 KM.

Općina Bosanska Krupa svake godine u budžetu planira sredstva za ovu namjenu, te tako pruža mogućnost mladima da steknu radno iskustvo koje je najčešće neophodno za zasnivanje stalnog radnog odnosa.

Volonteri se obavezuju da do kraja godine budu na raspolaganju za obavljanje poslova u struci, odnosno učenje i sticanje potrebnih vještina, kako u jedinstvenom općinskom organu uprave, tako i u javnim poduzećima i ustanovama.

Jednogodišnji rad će im se, kako to i zakon nalaže, računati kao pripravnički staž. Većina primljenih na volontiranje, bili su i stipendisti Općine u proteklim godinama.

Oni koji su danas potpisali ugovore, s radom će početi u ponedjeljak, 30. januara.