BiH
0

Omladinske političke organizacije u BiH: Zajedno i odlučno za evropsku budućnost BiH

FENA
"Bosna i Hercegovina je jučer ušla u novu fazu svoga postojanja. Parafiranjem Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju obavezujemo se na brži i odgovorniji pristup i put u izgradnji modeme i evropske BiH. Svijesni smo da će to biti dug i težak put, ali smo također svijesni, da on nema alternativu.

Stoga, mi, predstavnici omladinskih političkih organizacija iz BiH (SDA, HDZ BiH, HDZ 1990., SNSD, SDP, PDP, SBiH i SDS) izražavamo puno zadovoljstvo pomenutim činom, ali iskazujemo i svoju punu opredjeljenost i spremnost da sve svoje potencijale u narednom periodu usmjerimo na postizanje evropskih standarda i vrijednosti", kaže se u zajedničkoj izjavi sa Koordinacije omladinskih političkih organizacija u BiH.

"Također, spremni smo na punu saradnju i kompromise u pravcu izgradnje boljeg društva i kvalitetnijeg života za sve građane u BiH. Vrijeme koje je pred nama će tražiti odgovorne, odlučne i sposobne, a sigurni smo da naša generacija ima taj potencijal i da će uspjeti odgovoriti svim zahtjevima koji se pred njom nađu", kaže se u zajedničkoj izjavi sa Koordinacije omladinskih političkih organizacija.

Koordinaciju omladinskih političkih organizacija u BiH pokrenuo je zamjenik ministra civilnih poslova BiH Senad Šepić, s ciljem da mladi političari s prostora cijele BiH diskutiraju i usaglašavaju stavove, te pokreću rješavanje zajedničkih pitanja za bolju budućnost BiH.