Komentari (29)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mi kao glavni igrači smo protiv centralizacije BiH. Znači Olovo Olovo na mom Q bolovo.
To da se Olovo pripoji sarajevskom kantonu je apsurd. Olovo geografski nikada nije gravitiralo Sarajevu. Kako je krenulo , neko će predložiti da se Bihać \"pripoji\" Kantonu Sarajevo !!!
Sarajevo, ma koje Sarajevo. Šta ću tamo. Želim ostati gdje jesam. DISTRIKT Olovo. A šupcima iz Sa. ćemo naplaćivati vazduh koji dišu weekendom i vodu koju slasno kušaju isto weekendom. Pa, levati sarajevski, možete poslati djecu na putovanje u Olovo (da im pokažemo šta je priroda, da kušaju toplo planinsko mlijeko, da okuse SLAST domaće jabuke Pekmeznjače ili kruške Kolaćuše. Dopustićemo vašoj djeci da dodirnu mlado jagnje, ili \"cuku\". Da, ako vas nemožemo, makar vašu djecu UPRIRODNIMO. A i ti uVAŽENI Sarajlija možeš kušati jagnjetinu, sočnu teletinu, jarčetinu(al\' za novac, jer od danas nema više nadaleko p o z n a t o g olovskog GOSTOPRIMSTVA za tebe).
kakva tuzla, to je sa kanton, od tuzle je 100 km daleko, a od sarajeva tridesetak, sem toga nama je dosta kladnja, zivinica, banovica, teocaka, sapne i kalesije, mada je Olovo dosta pitomije od ove ADIDOS populacije. Sem toga kantonalna vlast nam je SDA, a gradska je SDP i to 90%, pa sad zamislite kolko seljaka je dovuceno kroz te kantonalne institucije.
Najlogicnije je da se pripoji Tuzli
problem pripajanja Olova Sarajevu je što će u tom slučaju SDA u Sarajevu dobiti nekoliko hiljada novih glasača i za sva vremena zabetonirati svoju vlast. Ovo je izborni inžinjering...
@zivko josilo sinoć sam kar.ao zivkinu ma.mu...ka.ra se bezveze kao što su i ziv.kini komentari...pihihhihii, pihihihihihi
Ja mislim da ti, papak, mrziš samog sebe...
kada bolje razmislim uopste nije problem ako se olovo pripoji sarajevu jer sarajevo je umrlo 1980tih godina kada je sagradjeno alipasino, dobrinja, vojnicko i nedzarici kada su mase primitivaca iz okolnih sela naseljene u grad, tako da uopste nije problem da se i olovo, olovske luke i ostala mjesta pripoje kantonu sarajevo, sarajevu nit\' steta, nit\' korist, a oni su vec svoji na svome...
Nisam rođen u Sa ali živim tu,nisam ni Sandž. ni Šip.,neki dan sam išao u Olovo i baš mi je upala u oko činjenica da je tako blizu SA a pripada kantonu do čijeg središta im zaista treba previše za doći.To je realnost a čija je glupost bila da ih smjesti u ZE-DO nije mi jasno,valjda poželjni raspored glasača ili nešto slično. ps nisam rođen ni u Olovu.
Oliovo je nekd bilo naseljeno Hrvatima, tu su bili samostani i poznato marijansko svetiste, nazalost svi su istjerani nakon povlacenja vojske Eugena Savojskog.
prema olovu je ucinjena velika nepravda, olovo treba pripojiti tuzlanskom kantonu :D
Olovo ,simpatican gradic na uscu triju zdravih rijeka ,ljekovitom banjom, rudnikom, sumom itd, itd bio je oduvijek pupcana vrpca glavnog grada Bi H. Sipad,Ehos,,Kljuc,Upi bili su dio prije ratne industrije , odnosno nosioci kompletne privredne infrastrukture tog gradica. Dolaskom sda stranke stvari su krenule sasvim drugim tokom tako da je Olovo dospjelo u jedan nezahvalni corsokak koji nije sigurno zasluzilo.Taj vrijedni, srcani ,gostoprimljivi narod predat je na milost i nemilost koje kakvim alijama (izuzev novog gosp.Hadziabdica) koji su mu krojili sudbinu zvanu \"licni interes\" , a sve pod plastom sda stranke.Istina je ; prave sarajlije bjeze u Olovo i ja ih poznajem puno.Zalosno je ; u Sarajevo dolaze sandjaklije, siptari i kojekakvi bezimeni kriminalci i kazu \"ja sam sarajlija\"( guzica)
Ovo što si napisao govori dovoljno o tebi kao osobi, ti sebe nazivaš SARAJLIJOM? (možda si rođen u Sarajevu, al su ti roditelji sigurno doselili iz nekih krajeva BiH ili Sanđaka) Niko ne brani prijeratnim stanovnicima Sarajeva da se vrate, al im je očito bolje tamo gdje su sada pa se nisu vratili. p.s. Olovo treba pripojiti Sarajevskom kantonu, a može i Tuzlanskom, blizu su i njima (al su ipak bliži Sarajevu) :)
Slazem se sa idejom. U ovom trenutku su daleko civiliziraniji i kulturniji od trenutnih \"gradjana\" glavnog grada pa nek im ljudi malo podignu rejting.