BiH
0

Olli Rehn upitio pismo predsjedniku HDZBiH Draganu Čoviću

Sarajevo-x.com
Foto: AFP
Foto: AFP
Evropski sekretar za proširenje Olli Rehn uputio je pismo predsjedniku HDZBiH Draganu Čoviću u kojem mu se, između ostalog, zahvaljuje na sastanku održanom 3. decembra 2007. godine u Sarajevu, saopćeno je iz Službe za informisanje HDZBiH.

"Poštovani gosp. Čović, želio bih Vam zahvaliti na sastanku održanom u Sarajevu, 3. decembra 2007. godine. Bilo je korisno razmijeniti stajališta o situaciji u BiH. Bilo mi je drago što ste mi Vi i vaši koalicijski partneri potvrdili da se politička situacija dovoljno normalizirala i da je postignut dogovor o putu naprijed glede policijske reforme tako da sam ja mogao pristupiti parafiranju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između EU i Bosne i Hercegovine. To je bio važan povijesni događaj za BiH. Vjerujem da će pozitivni trenutak koji je stvoren proteklih sedmica nastaviti davati snage reformskom dnevnom redu BiH i omogućiti BiH da okonča posao glede policijske reforme tako da uskoro možemo i potpisati SSP", navodi se u pismu.

Rehn je u pismu dodao da će uskoro Čoviću i ostalim političkim vođama poslati pozivnicu na neformalni seminar u Bruxellesu koji će se održati početkom 2008. godine "kako bi se postiglo bolje razumijevanje i dublji dijalog o pitanjima vezanim za temu integracije BiH u EU".