BiH
34

Olimpijska planina postaje centar zabave: Šankanje otvara skijašku sezonu na Bjelašnici

Klix.ba
Bjelašnica će od večeras biti glavni centar zimskog sporta, zabave i zimskih radosti jer se na ovoj olimpijskoj ljepotici prvi put održava manifestacija Šankanje. Specijalno napravljena Sol Azur arena večeras u 21 sat će ugostiti najbolje DJ-eve regije, ali i međunarodnu zvijezdu Jamesa Zabielu.

"Sve je spremno za otvorenje skijaške sezone i manifestacije Šankanje na Bjelašnici. Zvanično otvorenje sezone je sutra u 11 sati, a ove godine su ga podržali Vlada KS, Ministarstvo kulture i sporta KS, Ministarstvo privrede KS, MUP KS, ZOI'84 koji nam je partner i Općina Trnovo i načelnik Ibro Berilo", kazao je Samer Rešidat, direktor Sol Azur agencije koja je organizator manifestacija Šankanje.

Poslije otvorenja u dvorcu hotela Bjelašnica bit će održan program za najmlađe u okviru kojeg će biti izvedena predstava "Frozen" te će biti podijeljeni novogodišnji paketići. Uporedo će ispred Benetonke biti organizovana zabava za odrasle, a na stageu nastupaju lokalni DJ-evi među kojima je i Lik Jay.

"Od 15 sati u hotelu Bjelašnica imamo After Ski party, a navečer u Sol Azur areni nastupaju Beatshakersi i zvijezde večeri S.A.R.S., dobitnici nagrade MTV Adria. BX ski-lift će biti u funkciji za sve ljubitelje skijanja, a oni koji vole moći će se sankati jer su topovi uspjeli nanijeti dovoljno snijega na stazi", kazao je Rešidat.

Lijepo vrijeme, kakvo je bilo na planinama prethodnih pet dana, očekuje se i ovaj vikenda, a entuzijastična ekipa koja je organizovala Šankanje poziva sve građane da dođu i zabave se.