BiH
0

Oko 5.000 djece uživalo u "Milan Parku"

Sarajevo-x.com
"AC Milan Park“, atraktivna sportsko-zabavna manifestacija upriličena proteklog vikenda na platou i parkingu kod Narodnog pozorišta u Sarajevu, okupila je oko 5.000 dječaka i djevojčica iz cijele BiH.

Osim u sportskim igrama, druženju i zabavi, djeca su uživala i u brojnim vrijednim nagradama koje su za njih pripremili sponzori projekta, Klas, Sarajevska pivara, Grupacija MIMS i Upi banka, članica Intesa Sanpaolo Grupe. Riječ je o loptama, rolama, piknik stolicama, sportskim rekvizitima, ručku i poklon bonovima za kupovinu u TC Merkur Otoka, javljaju organizatori.

"Imamo informacije da su zbog Milan Parka u Sarajevo stizala djeca iz cijele BiH i da su se zadovoljni vraćali kućama. Raduje nas što smo djeci Sarajeva i BiH poklonili jedan ovakav nesvakidašnji događaj kojeg Milan, u saradnji sa sponzorima, organizira širom svijeta. Najmlađi Bosanci i Hercegovci su tako bili ravnopravni s vršnjacima iz Buenos Airesa, Budimpešte, Tokia,“rekao je Marco Schembri, menadžer World Campa.

Djeca su se u Milan Parku bezbrižno zabavljala, a na raspolaganju im je bilo deset zanimljivih interaktivnih igara. Posebna atrakcija bio je slavni žongler iz Velike Britanije kojeg je u Sarajevo specijalno za ovu priliku doveo partner Grupacije MIMS, AC Milan.

"Ovo je super, ima puno igara. Slikao sam se s peharom Lige prvaka, jedva čekam da pokažem sliku amidži. U ovom parku sam doživio nezaboravna iskustva. Najviše sam igrao fudbalski turnir i fliper test, a za izvođenje slobodnog udarca sam dobio i certifikat“, rekao nam je trinaestogodišnji Nedim.

"Žongler Billy mi se potpisao na majicu. On radi čuda s loptom. Sretan sam, jer sam dobio i role kao nagradu“, kaže desetogodišnji Tarik.

Njegova mama Lejla dodaje da ima još jednog sina, te da je obojici kupila paket "Ostvari svoj san, zaigraj za Milan“. Sada se nadaju i glavnoj nagradi - ulaznicama za "Milan Junior Camp“ koji će u Sarajevu biti organiziran od 7. do 18. jula.

"Milan je za njih san snova. Moji sinovi prate fudbalska dešavanja i drago mi je što su se dobro zabavili pred Narodnim pozorištem. Ovaj projekat je za svaku pohvalu, neka se neko sjetio i naše djece i poklonio im jednu ovakvu manifestaciju. Hvala sponzorima projekta koji su omogućili djeci besplatnu igru“, kaže Lejla.