Komentari (5)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
A šta radi Geodetski zavod osim što štrajkuje.
OHR-u oćito nije poznato u kakvom su stanju gruntovne knjige u BIH. U 40% države gruntovne knjige uopšte ne postoje jer su ih zapalili 1945 godine,a zbog izbjegavanja poreza na prevod gruntovnica se gotovo nikako nije održavala.U jednom dijelu postoji popisni katastar koji nije vjerodostojan za utvrđivanje vlasništva jer se izrađivao samo na osnovu izjava stranki.Izrađeni katastar zemljišta koji se radio na osnovu avio snimanja također nije relevantan jer je tretirao samo posjednike radi plačanja poreza te nije tretirao etažnu svojinu na zgradama.Katastar nekretnina koji se počeo raditi od 1984 godine i koji je tretirao i vlasništvo na zemljištu i zgradama završen je u 30- tak % općina ali je gosp.Pedi Ešdaun 2005 god.nametnuo prekid izrade katastra nekretnina uz svesrdnu podršku izdajničkih struktura u vlasti donošenjem novog zakona.Ipak kada bi se pošteno i radno pristupilo ovom popisu državne imovine taj posao bi se brzo obavio.Ali veoma se dobro znamo pa i nisam optimista.
OHR-ima pravo logicno i u svakoj drzavi je to sasvim normalno-al kak ce zrtve srbske krvolocne fasisticke horde centickih ubica sad moc trazit svoju imovinu?AAA? Drugo vazno je da prezivjeli traze svoju zemlju,avliju,stan,itd...mada su genocidna tvorevina i genocidasi srbi unistili sve dokumente po opstinama.Ima Institucija pa Bosnjo tuzi genocidnu za unistavanje i trazi svoju babovinu!NE DAJ da ti krvavi srbin otme ONO sto je tvoje od PRADJEDOVA zemlje Bosanske! NE SPAVAJ vec trazi i tuz!BORI SE! BiH4EVER!
Boli vas k...c za nasu imovinu,brinte se vi o svojoj.
Kod nas je vec sve transparentno. Svi znaju sve samo niko ne reaguje...