Komentari (41)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nećete vi krov ni dočekati, pa zar zaista ima još neko u ovoj Federaciji koji misli da će ovaj sistem da učini nešto za njega. Ha ha ha. na žalost.
Iz ovog clanka svasta se moze izvuci: vec spominjano osiguranje; opcina je kriva zato sto je dozvolila gradnja na takvom zemljistu ili posljedicno sto je dozvolila nelegalnu sjecu drveca i slicno opcina i ti ljudi su krivi sto su gradili kucu bez ikakvog ispitvanja bez ikakvo projketa bez icega, vec daj da ja napravim sebi sto vecu kucu ko sisa arhitekte i ostale: "U tom slučaju ja i sin živjeli bismo u 32 kvadrata, a prije klizišta živjeli smo u 200 kvadrata stambenog prostora" I ova recenica to potvrdjuje, ko od postenih gradjana (pod prepostavkom da je ima projekat, sve ostalo potrebno i osim nasih politicara onisu izuzetak) moze da izgradi kucu od 200 kvadrata, to je iskreno mali procenat i drugo u vezi s time postavlja se pitanej sta ce njemu toliko kvadrata od cega je to odrzavao, e sad ne vezano za ovo kako on i nije razmisljao o odrzavanju te da se npr. uvede porez na nekretnine on bi opet krivio drzavu ,a on je prvenstveno kriv sto nije razmisljao na vrijeme o odrzavanju...
Care moj posto nisi upucen u neke stvari ne lupaj gluposti... Krvavo iz kredita u kredit je napravljena ova kuca.. Pa sta treba sad platnu listu svima pokazati i dokazati svima kako je on stekao. Da nije je posteno i krvavo, sa gradjevinskom dozvolom i projektima nebi se zalio jer se za takve posljedice zna ... A sta bi ti uradio da zivis sa zenom i djetom u kuci od 200kvadrata i da se srusi. Da li bi prihvatio kartonsku kucicu od 32 kvadrata ..?? Razmisli malo o tome da nije fer ko u medju vremenu rodi 5 djece i da njemu bude 200kvadrata a zivjeo u 15.!!
Ja ne poricem da je krvavo on to stekao, posteno ili onako ili ovako, ali ja ti kazem isto tako da je glupo davati kredite da se napravi nesto ekstremno veliko, jer njih dvojica zive u 200 kvadrata, znaci em sto bi mu kredit bio manji em ovako em onako, da je naveo da je sinu, zetu i unucadima napravio kucu pa to bih i nekako razumiio. Ovo sto sam napisao za gradjevinske i ostale dozvole ne odnosi se samo na gospodina, vec i na sve ostale, a jedan dio moga komentara odnosi se i na to sto kriteriji za dodjljivanje tih dozvola nisu stroziji, tj. drzava jeste krivac u tome, a to ko je gdje zivio ja ne ulazim svi mi tezimo boljem, ali cost benefit analiza se uvijek pravi, da li mi je bolje uzeti manji kredit a manji stan(kucu) pa ranije otplatiti, ili veci kredit pa veci stan (kucu) pa kasnije otplatit
PRIKAŽI ODGOVORE (1)